Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, yüz yüze eğitim ve Sağlık Bakanlığı'nın aşı planlamasına dair video mesaj yayımladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 15 Şubat'ta okulların açılacağı yönündeki açıklamasını hatırlatan Kurul, “Okulların açılmasını kuşkusuz öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz velilerimiz arzu ediyorlar. Fakat bunun için gerekli önlemlerin alınması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptığımız talepler tekrar ifade edilmek zorunda ve gerekli önlemler mutlaka alınmak zorunda” dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN GEREKENLER

Okullardaki fiziki ve alt yapı sorunlarının giderilmediğine dikkat çeken Kurul, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: “Hala okullarımız çok kalabalık. İkincisi hijyen meselesi. Okullarımızda destek, yardımcı ve teknik hizmetler yeterince güçlendirilirse, hijyen soruları bir anlamda çözülmüş olabilir. Yine kalabalık sınıfları seyreltmek bizim öncelediğimiz meselelerden bir tanesi. Sınıflarda daha az öğrenci olmalı.”

AŞILAMA SÜRECİ

Sağlık Bakanlığı’nın aşı planlamasına da değinen Kurul, Türkiye’de aşı miktarı konusunda ciddi kaygıların olduğunu belirtti. Aşının nasıl dağıtılacağına dair de kaygıların olduğunu dile getiren Kurul, “Biz Eğitim Sen olarak, sağlık personelinin ardından eğitim ve bilim emekçilerinin aşılanma sürecinin başlatılmasını talep ediyoruz. Bunun için hem aşı temini hem de aşının takvimlendirilmesine bağlı olarak okulların açılış gününün belirlenmesini istiyoruz. Eğitim emekçileri derken sadece öğretmenleri değil aynı zamanda eğitimle, okullarla şu ya da bu biçimde ilişkili olan tedarik zincirleri içerisinde yer alan kişiler ve destek ile teknik personelin de bu sürecin bir parçası olarak görülerek aşılama süreci başlatılmalıdır” ifadelerini kullandı.

VAN

Her öğrencinin uzaktan eğitime ulaşmada eşit koşullara sahip olmadığına belirten Eğitim Sen Van Şubesi üyeleri, "Yüz yüze eğitim başlasın" çağrısı yaptı. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Van Şubesi, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı dönem değerlendirmesine ilişkin sendika binasında açıklama yaptı. Eğitim Sen Şube Başkanı Murat Atabay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) dönem başlamadan sorunlara çözüm üretmekte yetersiz kaldığını belirtti.  

YÜZ YÜZE EĞİTİM 

Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle eğitim bir süre sonra uzaktan yapıldığına değinen Atabay, “Pandemi riskine karşı uzaktan eğitime geçilmesi ile kamusal bir hizmet olan ve her çocuğun eşit bir şekilde faydalanması gereken eğitim hakkına ulaşmak güçleşmiştir” dedi. 

Atabay, yüz yüze eğitimim başlamasını istedi.  

MERSİN

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Mersin Şubesi, eğitim öğretim yılının 1’inci dönemine ilişkin değerlendirme raporunu yayınladı. Eğitim-Sen Şube binasında yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada “ Milli Eğitim Bakanlığı yine sınıfta kaldı” pankartı açıldı.

Açıklamada konuşan KESK Dönem Eşsözcüsü Mahmut Sümbül, MEB’in 2020-2021 eğitim öğretim yılı başlamadan önce okulların açılma tarihi çok önceden belli olmasına rağmen ne yüz yüze eğitim de, ne de uzaktan eğitim uygulamalarına tam anlamıyla hazırlık yapamadığını belirterek , yaşanan sorunlara çözüm üretmekte yetersiz kaldığını söyledi. “Pandemi riskine karşı uzaktan eğitime geçilmesi ile kamusal bir hizmet olan ve her çocuğun eşit bir şekilde faydalanması gereken eğitim hakkına ulaşmak güçleşmiştir” diyen Sümbül, “Özellikle düşük gelirli ve yoksul aile çocukları ile mevsimlik tarım işçiliği yapan çocuklar normal koşullarda bile eğitim olanaklarından yeterince yararlanamazken, uzaktan eğitim ile birlikte her çocuğun ulaşabileceği bilgisayar, internet gibi teknolojik araçlarının olmaması, çocukların eğitim sisteminden dışlanmalarına yol açmıştır” ifadelerini kullandı.