Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve beraberindeki heyet, Van'ın Başkale ilçesinde selden kaynaklı zarar gören yurttaşları ziyaret etti. Heyet, ilk olarak selden zarar gören Çux ve Heratun mahallelerini ziyaret etti. Ziyarette yetkililerin duyarsızlığına tepki gösteren yurttaşlar, heyetten mağduriyetlerinin giderilmesi için destek istedi. Heyet, daha sonra selin büyük zarar verdiği Xaşkan Mahallesi’ne geçerek, incelemelerde bulundu. 

XAŞKAN YANLIZ BIRAKILDI

Yurttaşların sorun ve taleplerini dinleyen DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “Maalesef üzerinden günler geçmesine rağmen devlet sorumluluğunu yerine getirmemiştir. ‘Biz büyük devletiz’ diyen bir iktidar Xaşkan halkını yalnız bırakmış durumda. Ama parti ve kurumlarımız selin yaşandığı ilk günden beri halkımızın yanındadır. Halkımızın yaralarının sarılması için, halkımızın maddi zararlarının karşılanması için sürekli yanında yer aldık” dedi. 

İKTİDARIN MEŞRUİYETİ

Ülkede şu an bir krizin yaşandığına dikkati çeken Aydeniz, batı kentlerinde yangın bölge kentlerinde ise sellerin yaşandığını belirtti. AKP-MHP iktidarının sorunları çözmeyen bir noktada olduğunu söyleyen Aydeniz, "Yapılan kanal ve göletler uygun yapılmadığı için bu kadar büyük bir zarar oluştu" dedi. İktidarın meşruluğunun kalmadığını ifade eden Aydeniz, "Bu nedenle artık halka yardım bile yapamıyor. Karadeniz’de de Ege’de de gördük ki sadece halkla alay edip, kafalarına çay atabiliyorlar. Türkiye ve Kürdistan halkları bu iktidara ‘artık yeter’ diyor. Kürtlerin üzerine uygulanan asimilasyon ve yok etme politikası şuan tüm Türkiye’de uygulanıyor. Bu sel felaketi gösteriyor ki iktidar düşmanlık yapıyor ve halkı yalnız bırakıyor” diye kaydetti. 

‘YARALARIMIZI SARACAĞIZ’

Aydeniz, Başkale’ye desek çağrısı yaparak, yaraların birlikte sarılabileceğine vurgu yaptı. Aydeniz, "Hiçbir afette halkımızı yalnız bırakmadık ve yaralarımızı birlikte çözdük. Halkımız, asla mağdur olan halkımızı yalnız bırakmayacaktır” dedi. 

Heyet, açıklamanın ardından Hakkari’ye geçti.