Van’ın Tuşba İlçe Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Lütfü Özgökçe, yayınladığı mesajında, 14 Mayıs’ın bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlandığını hatırlattı. Özgökçe, “Ülkemizde de bu çok önemli ve anlamlı gün kutlanmaktadır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de çiftçilerimizin sorunları ve sıkıntıları elbette vardır. Bu üreticilerimizin, emekçilerimizin alın terlerine saygı duyulmalı ve gereken önem verilmelidir. Üreticilerimiz alın terlerinin karşılıklarını çoğu zaman alamamaktadırlar. Son yıllarda stratejik değeri daha iyi anlaşılan tarım sektörünün en zor şartlarda büyük emekler vererek üretim yapan değerli çiftçilerimiz sayesinde ülkemizin ekonomik büyüme sağladığı bilinmektedir. Ayrıca hatırı sayılır istihdam da sağlamaktadır. İlimizde çiftçilik yapmak oldukça zor olmasına rağmen Vanlı çiftçilerimiz küçükbaş hayvan üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer almaktadır. Bu da bizi gururlandırmaktadır” dedi.

Türkiye’de yaşanan kuraklığa da değinen Lütfü Özgökçe, “Ülkemizde yaşanan kuraklıkta ilimizde kısmen etkilenmiş durumdadır. Kış mevsiminde istenilen miktarda kar yağışı olmadığı gibi ilkbahar yağışları da yeterli görünmemektedir. Kuraklık tehlikesi çiftçilerimizi korkutmaktadır. İnşallah istenilen yağışlar zamanında gelir. Bizde oda olarak üreticilerimize her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Çiftçilerin toplumsal yapı ve ülke ekonomisinin içerisindeki yeri ve rolünün çok önemli olduğuna da vurgulayan Özgökçe, bu aşamada çiftçilerin yaşadığı sorunlara yönelik uzun vadeli çözümlerin üretilmesi, AB yolundaki Türkiye'nin yararına olacağını kaydetti. Özgökçe, "14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde ülkemizin kalkınmasında önemli rolü olan, nasırlı elleriyle toprağa hayat veren tüm çiftçilerimizin bu anlamlı gününü kutlarım" ifadelerini kullandı.