Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, judo ve atletizm yarışmalarında dereceye giren sporcuları makamında kabul etti.

Türkiye Engelliler Judo Yarışması’nda Türkiye 3'üncüsü olan Esmer Taşkın ve Mersin'de düzenlenen atletizm elemelerinde dereceye girerek Avrupa Şampiyonası ve Avrupa Kupası’na katılmaya hak kazanan Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularından Mehmet Akkoyun, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban'ı makamında ziyaret etti. Rakiplerine oranla zor ve kıt şartlarda çalışarak bu büyük başarıyı yakalayan sporcuların çok önemli bir başarı gösterdiğini söyleyen Çoban, Van'a ve belediyeye yaşattıkları haklı gururdan dolayı sporculara teşekkür etti. Çoban, "Engelli sporcumuz Esmer Taşkın arkadaşımızın Engelli Haftası’nda böylesi bir başarısını bizimle paylaşması iki kat daha önem arz etmektedir. Sizleri azminiz ve inancınız için kutluyorum" dedi.

Bu başarıların gençlere model oluşturacağını belirten Çoban, uyuşturucu kullanan, kahve köşelerinde zaman geçiren gençlere de bu başarının bir model oluşturacağına inandıklarını söyledi.

Sporcular ise, kendilerini destekleyen eş başkanlar Bekir Kaya ve Hatice Çoban'a teşekkür etti. Çoban, daha sonra sporculara hediyeler verdi.

Ziyarette Van Büyükşehirspor Eş Başkanı Ayşe Harmancı ve antrenör Hüseyin Esen de hazır bulundu.