Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin “örgüt propagandası yapmak” suçundan verdği hapis cezası onaylanan 27 yaşındaki anne Nazan Dikici, iki çocuğuyla birlikte Anneler Günü'nde cezaevine girdi. Ailenin avukatı Mehdi Özdemir, 4. Yargı Paketi'nin demokrasiyi sınırlandırdığını belirterek, hukuksuzluğun sona ermesi için ilgili yerlere başvuracağını söyledi.

Nazan Dikici, 2 ve 4 yaşında iki çocuk annesi.  Amed'deki  5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşulları ve sağlık durumuna dikkat çekmek için yapılan bir gösteri ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde düzenlenen mitinge katıldığı gerekçesiyle, “örgüt propagandası” yapmaktan yargılandı.

2009 yılında yapılan yargılama sonunda mahkeme Dikici’ye önce 1yıl hapis cezası verdi, ardından sanığın, yargılama aşamasındaki olumlu tutum ve davranışlarını göz önünde bulundurarak, indirim uygulayarak cezayı 10 ay hapis cezası verdi.

Karara bir üye hakim muhalefet şerhi koyarak, sanığın genç olduğundan dolayı yaptığı "suç"ların önemini henüz kavramadığını belirtip, hükmün açıklanmasının geri bırakılması yönünde görüş belirtti.

ÇOCUKLARI İLE ÖNCE TEM ŞUBEYE, SONRA ADLİYE BİNASINA

Temyiz edilen davada Yargıtay 9 Ceza Dairesi, 2012 yılında verilen 10 ay hapis cezasını onadı. Hakkında yakalama kararı olduğu için kaçak bir şekilde yaşayan Nazan Dikici, en son 10 Mayıs Cumartesi gecesi evine gittiğinde polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan Dikici önce Tem Şube’ye ardından Adliyeye sevk edildi. Yapılan itirazlara rağmen Dikici cezasının infazı için iki çocuğu ile birlikte cezaevine gönderildi.

4. YARGI PAKETİ 'DEMOKRASİ PAKETİ' DEĞİL

Müvekkilinin tutuklanmasına tepki gösteren ailenin avukatı Mehdi Özdemir, “Müvekkilim uzun süredir evine gidemiyordu. En son evine gittiğinde kapısına gelen polis yakalama kararını göstererek müvekkilimi ve biri 2, diğeri 4 yaşındaki iki çocuğunu Tem Şubesine götürdü. Çocukları ile birlikte oradaki işlemleri bitmesinin ardından önce adliyeye ardından Cezaevine götürüldü” dedi.

Avukat Özdemir, müvekkili Nazan Dikici hakkında verilen hapis cezasının ertelenmesi için İnfaz Savcılığı’na başvuru yaptıklarını söyledi.

Savcılığın 4. Yargı Paketi’nde, "terör suçlarından  dolayı ertelemeye gidilemediği” şeklindeki düzenlemeyi gerekçe göstererek taleplerini reddettiğini ifade eden Özdemir, 4. Yargı Paketinin, ‘Demokrasi Paketi’ olarak lanse edildiğini, ancak değişikliklerin demokrasiyi sınırlandırdığını ifade etti.

Özdemir,  Pazartesi günü 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne cezanın ertelenmesi için tekrar başvuracakların söyledi.