AK Parti Van Milletvekili Bilici, hükümet tarafından yapılan hizmetleri görmesi için Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu Van’a davet etti.

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Danıştay’ın kuruluş yıldönümü törenlerinde yaptığı konuşmada Van depreminin ardından şehirde bir şey yapılmadığı yönünde eleştirilerde bulunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na sert tepki gösterdi. Depremin ardından Van’da hükümetin 8 ay gibi kısa süre içerisinde yeni bir şehir inşa ettiğini dile getiren Bilici, yerel yönetimlerin yapmadığı birçok hizmeti de hükümetin yerine getirdiğine dikkat çekti. Yapılan hizmetleri yerinde görmesi için Feyzioğlu’nu Van’a davet eden Bilici, “Gel de gözün hizmet görsün” diye konuştu.

“FEYZİOĞLU SİYASİ HESAPLAR PEŞİNDE”

AK Parti Van Milletvekili Bilici, siyasi hesaplar peşinde olan Feyzioğlu’nun konuyla ilgili bilgi sahibi olmadan konuştuğunu ifade ederek, “Van’da yapılan konutlar 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı ve hak sahiplerine dağıtıldı. Geriye 500 Erciş’te, 500’de Van'a olmak üzere 1000 konut fazla kaldı. Bizler de Sayın Başbakanımıza gidip bunların kiracılara hak sahiplerine dağıtılan şartlarla dağıtılmasını istedik. Başbakanımız da kabul etti. Bunun akabinde kura ile hiçbir kayırma yapılmadan bu evleri hak sahiplerine dağıttık” dedi.

“KONUT SAHİBİ OLMAYAN HAK SAHİBİ KALMADI”

Van’da vatandaşlara deprem sonrasında eşi benzeri görülmemiş hizmetler sunulduğunu ifade eden Bilici, Van’da hak sahibi olup da kalıcı konutlardan faydalanmayan tek bir vatandaşın bulunmadığına dikkat çekti. TOKİ tarafından yapılanlardan kalan bin 926 konutun daha önce kiracı olup da ev sahibi olmak isteyenlere belli şartlar çerçevesinde kura ile verildiğini ifade eden Bilici, Van’da depremin izlerini silmek için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. AK Parti hükümetinin Van’da yerel yönetimlerin yapması gereken işleri de yaptığın belirten Bilici, hükümetin Van’a şehir içi şebekesi, Van içme suyu ihtiyacı, asfalt, alt-üst geçitler yaptığının altını çizdi.

“KONTEYNERDE YAŞAYANLARA BASKI UYGULANIYOR”

Deprem sonrasında acil olarak kurulan konteynerlere yerleştirilen ailelerden 67’sinin yapılan uyarılara rağmen buradan çıkmadığını söyleyen Bilici, bunda bazı siyasi partilerin bu kişilere konteynerleri boşaltmamaları konusunda yaptıkları baskının etkili olduğunu dile getirdi. Konteyner kenti terk etmeyen 67 aileye, hak sahibi statüsü verilmesinin depremde evleri hasar gören 23 bin vatandaşa haksızlık olacağını ifade eden Bilici, “Van milletvekilleri olarak bu ailelerle defaten görüştük. Biz bu ailelerden Van Valiliği’nin sunmuş olduğu cazip teklifi kabul etmelerini bekliyoruz. Van Valiliği bu ailelere iş, süresiz kira yardımı, ev eşyası yardımı yapmak istemesine rağmen kabul etmediler. Bunda birilerinin yaptığı baskıların etkili olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Vatandaşların konteynerleri boşaltmasıyla depremi hatırlatan konteynerlerin bölgeden kaldırılacağını söyleyen Bilici, böylece depremin izlerinin ortadan kaybolmasını istediklerini kaydetti.

“FEYZİOĞLU GELSİN DE HİZMET GÖRSÜN”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Van’ı kendi ikbali için siyasi malzeme yapmaya çalıştığını ifade eden Bilici, “Bir yanda depremin izlerini tümden silmek için büyük çaba harcarken bir yandan da Feyzioğlu ve onun gibilerin Van üzerinden Sayın Başbakanımıza, hükümetimize yönelik yaptığı önyargılı, talihsiz açıklamalarla uğraşıyoruz. Feyzioğlu’ndan Van’ı kendi siyasi emellerine malzeme yapmamasını istiyoruz.” dedi.

Feyzioğlu’nu Van’a davet eden Bilici, “Van halkı çok misafirperverdir. Gelsin onu hem ağırlayalım hem de AK Parti iktidarının yaptıklarını yerin de görsün. Gelsin de gözü hizmet görsün” ifadelerini kullandı.