Saadet Partisi (SP) Van İl Gençlik Kolları 2021 bütçesine ilişkin il binalarında açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan SP Van İl Gençlik Kolları Başkanı Avukat  Enes Gürkan, geçen ay kabul edilen 2021 bütçesinin üzücü bir tablo olduğunu söyledi.

'KYK BORÇLARI SİLİNEBİLİR'

Kabul edilen 2021 bütçesinde eğitime az pay ayrıldığını belirten Gürkan, "Uygulanmaya başlanan bu bütçe, KYK borcunu ödeyemediğinden dolayı icralık olan 280 bin mezunun derdine merhem olmak için hazırlanan bir bütçe değildir. Oysa 2021 yılı bütçesinde faiz lobisine ödenecek miktarın sadece yüzde 3’ü ile KYK borçlarının tamamını silmek mümkündür" dedi. Bütçenin 2 milyon 429 bin genç işsizin problemine çare olmadığını belirten Gürkan, iktidarın vergiler, bağışlar, cezalar, harçlar yoluyla vatandaştan topladığı kaynakları faize ve israfa aktardığını söyledi.

HALKA YENİ ACI REÇETELER

2021 yılı bütçesinde işçinin, atama bekleyen öğretmenin, sağlık çalışanının, çiftçinin, esnafın, emeklinin, işsiz gençlerin, KYK borçlusu mezunların,  dar gelirli yurttaşların olmadığını söyleyen Gürkan, bu bütçede faiz giderlerine ayrılan 179 Milyon TL'nin olduğunu belirtti. Gürkan, "Yeniden büyük bir Türkiye vizyonuna çok uzak, yaşanabilir bir Türkiye hedefinin yanından bile geçmeyen bu bütçeyi hazırlayıp onaylamak, halkımıza yeni “acı reçeteler” vermekten başka bir şey değildir" diye konuştu.

İKTİDARA KIRMIZI KART

Gürkan son olarak şunları ifade etti: “Biz Saadet Partisi İl Gençlik Kolları olarak; başta gençler olmak üzere vatandaştan yana olmayan, vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamayacak bu bütçeyi kabul etmemiz mümkün değildir ve bu bütçe bir kırmızı kartı hak etmektedir. İlimizde ikamet eden bütün gençler adına, 2021 bütçesini hazırlayan ve onaylayan siyasi iktidara kırmızı kart gösteriyor ve sandıkta görüşürüz diyoruz."