Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Kalecik TOKİ Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde sokakta oyun oynayan 16 yaşındaki Muhammet Demir Kayaalp’in yanına gelen F tipi cezaevi gardiyanı Mahmut Çoksun çocuğu yaraladı. 

Muhammet Demir Kayaalp ve yanındaki diğer çocuklara, “Biraz efendi olun, bizi rahatsız etmeye hakkınız yok” dediği belirtilen Çoksun'a çocuklar, “Biz kimseyi rahatsız etmiyoruz, burada sadece arkadaşlarla şakalaşıyoruz” şeklinde cevap verdi. Gardiyan Kayaalp’in çocuğa önce saldırdığı daha sonra da vurduğu öne sürüldü. Muhammed Demir Kayaalp hastaneye kaldırıldı.

‘DEVLETİN SİLAHIYLA OĞLUMU ÖLDÜRMEK İSTEDİ’

Konuya ilişkin Gazete Duvar'a bilgi veren Muhammet’in babası Oktay Kayaalp, gardiyandan şikâyetçi olduklarını ve cezalandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Gardiyanın 16 yaşındaki bir çocuğu devletin silahıyla yaraladığına dikkat çeken baba Kayaalp, “Bu tür hasta ruhlu kişilere nasıl bu silahlar veriliyor anlamıyoruz. Resmen oğlumu öldürmeye kalktı. Bu durum oğlum üzerinde psikolojik bir travma yaratacak diye korkuyorum. Oğlumun sağlık durumu iyiye gidiyor gerekli müdahaleler yapıldı ve hafta içi ameliyata alınacak. Umarım kalıcı bir hasar oluşmaz” diye konuştu.