Profesyonel kamera şirketi RED, daha öne 2018’in ilk aylarında çıkaracağını açıkladığı ilk holografik telefonuna ilişkin detayları paylaştı.

'Dünyanın ilk holografik medya makinesi' ifadesiyle tanıtılan Hydrogen One’ın satışı 1195 dolardan başlayacak.

Ceplerinden 400 dolar daha çıkarmaya razı olanlar ise alüminyum yerine titanyum kasadan yapılan telefona sahip olacak.

RED’in kurucusu Jim Jannard, yeni telefonla ilgili açıklamasında “Gururla söyleyebilirim ki şu anki Hydrogen One çalışan bir telefon. Eklenmesi gereken birkaç özellik daha olsa da Hydrogen One şu anda bir cep telefonundan beklediğimiz bütün özelliklere sahip" şeklinde konuştu.

RED, 1195 Dolarlık klasik modelinde alüminyum kullanılacağını, 1595 dolarlık modelin ise titanyumdan yapılacağını açıkladı.

Telefonun yan kısımlardaki tarak gibi yapı parmaklarınıza tutunmasını kolaylaştırırken, telefonun bir tarafında parmak izi tarayıcı olarak ve video kaydı yapmak için kullanılan bir güç butonu mevcut. Diğer tarafta ses tuşları yer alırken telefonun alt kısmında USB ve kulaklık girişlerini var. Telefonun ikili SIM kart yuvası olacağı bildirildi.

Telefonun ön kısmı, 5,7 inçlik ekrana yerleştirilen hoparlör ızgaralarıyla oldukça standart görünse de telefondan Samsung Galaxy S8 veya iPhone X ayarında bir incelik bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak.

Telefon 2D moddayken - normal cep telefonu modu - çözünürlüğün 2560×1440 olacağı söyleniyor. Bu telefon 5,8 inçlik ekrana sahip iPhone X’in 2463×1125 çözünürlüğünden biraz daha fazla olacak.

Telefonun en önemli özelliği olan holografik mod hakkında bilgi veren Jannard, ‘’Ekran biraz kararıyor ve özel bir gözlüğe ihtiyaç duymaksızın görebileceğiniz bir görüntü fırlıyor’’ dedi. Bu özelliği ‘4V çözünürlük’ olarak adlandıran Jannard, telefonun holografik teknolojisi isteğe bağlı olarak kullanılacağını bildiriyor.

Normal bir telefon gibi de kullanabilecek olan Hydrogen One, oldukça büyük ve kalın bir dikdörtgeni andırıyor.

Öte yandan yakın zamanda yapılacak bir paylaşımla telefonun holografik özelliğini kullanarak 4V içerik çekme ve üretme konularına değinileceği söyleniyor. Sputnik