Süper Lig son haftaya sürprizlerle giriyor. Şampiyonluk favorisi ve lider Beşiktaş kendi sahasında Karagümrük'e 2-1, ikinci Fenerbahçe de yine kendi evinde Sivasspor'a 2-1 yenildi ve bütün hesaplar karıştı. Deplasmanda Denizlispor'u 4-1'le geçen Galatasaray sürpriz bir şekilde puanları eşitlediği Beşiktaş'ı yakaladı. 

Peki Süper Lig'in zirvesinde kim hangi durumda şampiyonluğa uzanabilecek?

81 puanı bulunan iki takımdan Beşiktaş son haftaya +44, Galatasaray ise +42 averajla giriyor. Lider Beşiktaş, şampiyonluk maçında Göztepe'ye konuk olacak. Aynı puandaki Galatasaray ise Yeni Malatyaspor'u kendi sahasında ağırlayacak. 79 puandaki Fenerbahçe ise Kayserispor ile deplasmanda karşılaşacak.

BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUĞU NASIL ALIR?

Lider Beşiktaş'ın şampiyon olabilmesi için mutlaka Göztepe'yi yenmesi gerekiyor. Ancak Galatasaray'ın Yeni Malatyaspor'u yenmesi durumunda gol sayısı önemli olacak. Galatasaray kazanıp Beşiktaş'tan 3 averaj toplarsa eğer şampiyon olacak. 

Beşiktaş'ın Göztepe'ye yenilmesi durumunda Galatasaray'a beraberlik, yani 1 puan yetecek. Sarı-Kırmızılılar 3 puan ve Beşiktaş'tan 3 fazla averaj kazanması halinde de şampiyonluk kupasını alacak. 

FENERBAHÇE'NİN İŞİ DAHA ZOR

Ligde üçüncü sıraya düşen Fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için ise son haftada hiç puan kaybı yaşamaması ve iki rakibi Beşiktaş ve Galatasaray'ın da yenilmesi gerekiyor.