Dün oynanan Paris Saint Germain-Başakşehir maçı, dördüncü hakeminin, yardımcı antrenör Pierre Webo’ya ırkçı söylemde bulunması gerekçesiyle durdu. Her iki takım da Webo’ya “zenci” denilmesi nedeniyle sahaya çıkmama kararı aldı. Bunun üzerine ırkçılık yapan 4. hakem Sebastian Coltescu’nun görevden alınmasıyla karşılaşma bu akşam kaldığı yerden devam edecek.

Irkçılık haberinin duyulması üzerine sosyal medyada “ırkçılığa hayır-#Notoracism” adlı etkiet altında on binlerce kullanıcı tepkilerini gösterdi. Bu etikete tepki gösterenler arasında MHP, Ülkücü Hareket ve ırkçılıklarıyla bilinen birçok hesap da yer aldı.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, Amedspor ve Cizrespor gibi spor kulüplerine yönelik sık sık yapılan ırkçı saldırıları hatırlatarak, ırkçılık karşıtı olduğunu söyleyenlerin bu tür saldırılara olan desteğini hatırlattı.

SALDIRI HATIRLATILDI

Amedspor taraftarına ait Twitter hesabından, #Notoracism etiketi altında 2016’da Angaragücü ile yaptıkları maç sonrası yöneticilerine yapılan saldırı hatırlatılarak, “Ankaragücü maçında yöneticilerimizi döven ve merdiven boşluklarından atanları UNUTMADIK” sözlerini kullandı.Amedspor ayrıca, “Ziraat Türkiye Kupasında bize ırkçılık yapan başakşehirin değil, Webo’nun yanındayız!” ifadesini kullandı.

Ayrıca birçok kullanıcı da Konyaspor’a, taraftarlarının Ankara Gar Katliamında hayatını kaybedenlerin anısına yapılan saygı duruşunu ıslıklayıp yuhalaması hatırlatıldı.

Tepkilerini gösterenler, ırkçılığın sadece siyahlara karşı olmadığını; Kürtler ve Ermeniler başta olmak üzere azınlıklara yönelik ırkçılık yapanların çelişkilerine dikkat çekti. Kürdüm dediği için katledilenler, linç saldırısına uğrayanlar, işkence görenler, Ermenilere ve Rumlara yönelik ırkçı sözler paylaşılarak “Irkçılık yapanların ırkçılığa karşı çıkamayacağı” vurgulandı.