Spor Toto Süper Lig’de 11’inci hafta Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyle saat 21.00’de başladı.

Karşılaşma öncesinde Galatasaray’ın ilk 11’inde olacağı açıklanan Eren Derdiyok, ısınırken sakatlığı nüksetti. Derdiyok’un yerine Sinan Gümüş forma giydi.

Geçen hafta teknik direktör Phillip Cocu’yla yollarını ayıran Fenerbahçe, maça yardımcı antrenör Erwin Koeman’ın yönetiminde maça çıktı.

Maçta ilk sarı kart 23’üncü dakikada çıktı. Sinan Gümüş’e faul yapan Fenerbahçeli Roman Neustadter, sarı kart gördü.

31’inci dakikada ağları havalandıran Ryan Donk, Galatasaray’ı öne geçirdi.

Elif Elmas 33’üncü dakikada, Sinan Gümüş’e yaptığı müdahalenin  ardından sarı kart gördü.

49’uncu dakikada Martin Linnes’in kaydettiği golle Galatasaray skoru 2-0’a getirdi.

64’üncü dakikada Valbuena’nın ara pasında ceza sahasında giren Isla, Muslera’nın müdahalesiyle yerde kaldı. VAR sistemiyle pozisyonu inceleyen hakem Fırat Aydınus penaltı kararı verdi.

66’ncı dakikada penaltıyı kullanan Valbuena’nın farkı 1’e indirdi.

72’nci dakikada topu ağlara gönderen Jailson, skora denge getirdi: 2-2.

Bu sonuçla Galatasaray 20 puana, Fenerbahçe de 10 puana yükseldi.

DERBİ SONRASI KAVGA

Soldado ve Belhanda gerginliğiyle başlayan kavgaya yedek kulübelerindeki oyuncular da dahil oldu.Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından iki takım futbolcuları arasında kavga çıktı.

Skorer’den Celal Umut Eren’in haberine göre, Fenerbahçeli Soldado ve Galatasaraylı Belhanda arasında karşılaşmanın son dakikalarında gerginlik yaşandı.

Maçın bitişinin ardından iki takım futbolcuları arasında kavga çıktı ve yedek kulübesindeki oyuncular da sahaya koştu. Futbolcuların birbirlerine yumruk attığı belirtildi. Hakem Fırat Aydınus yaşananlar VAR sisteminden inceledi.

Hakem Fırat Aydınus’a itirazlarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, daha Fenerbahçeli futbolcuların yanına giderek sakinleştirmeye çalıştı.