Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin ev sahipliğinde yapılan Fenerbahçe Spor Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ikinci gününde oy kullanma işlemi tamamlandı. 20.736 kişinin oy kullandığı seçimde Ali Koç ezici üstünlükle Aziz Yıldırım karşısında seçimi kazandı ve Fenerbahçe'nin 37. başkanı oldu.

Mevcut Başkan Aziz Yıldırım, 4 bin 644 oy alırken; Ali Koç 16 bin 92 oyla başkan seçildi

Ali Koç ve ekibi statta kutlamalara başlarken, gelen tebrikleri kabul etti, taraftarları ve kongre üyelerini selamladı. 20 yıldır başkan olan Aziz Yıldırım sandıkların sayımı devam ederken stadyumdan ayrıldı.

Başkanlığı resmi olmayan sonuçlara göre başkanlı kesin gibi görünen Ali Koç gazetecilere temkinli konuştu, “Dereyi görmeden paçayı sıvamıyoruz. Bir hayal gerçekleşmek üzere” dedi. Aziz Yıldırım ile ilgili sorular üzerine, “Aziz Yıldırım’a kızgın değilim, o benim başkanım” yanıtı verdi.

Ülker Stadyumu’nda gerçekleşen genel kurulda üyeler saat 10.00’da oy vermeye başladı. Oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erdi.

ÜNLÜLER DE OY KULLANDI

Fenerbahçe Kulübü'nün rekor katılımla gerçekleşen Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda spor, sanat ve iş dünyasından birçok ünlü isim de yer aldı. Sarı-lacivertlilerin eski başkanı Ali Şen, "Hayırlı uğurlu olsun" diyerek oyunu kullandı. Aynı şekilde Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel de oyunu verdi.

Gazeteci-yazar Uğur Dündar da, "Hayırlı uğurlu olsun, Fenerbahçe kazansın" diyerek oyunu atarken, daha sonra Aziz Yıldırım ile kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Öte yandan Ercan Saatçi, Kadir Çöpdemir, Bülent Şakrak, Şevket Çoruh, Sarp Akkaya ve Murat Akkoyun gibi isimler de oylarını kullananlar arasında yer aldı.

Eski başkan Ali Şen, sorular üzerine oyunu Ali Koç ve ekibi için kullandığını söyledi.

ALİ KOÇ'TAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Fenerbahçe'de başkan adayı Ali Koç, seçimde oy kullanmaya gelmeyenlerin arandığını ve gelmeyecek kişilerin yerine başkalarına oy kullandırılacağını söyledi. Koç, bu durumu Divan Başkanı Vefa Küçük'e bildirdi. Koç, Vefa Küçük'e, "Gelmeyenleri telefonla arıyorlar. Şu an giriş yapmayanları tek tek arıyorlar. Gelmeyeceklere başka türlü oy kullandıracaklar" dedi.

SANDIKLAR AÇILMAYA BAŞLANDI

Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından sandıklar açılmaya başlandı. Açılan sandıklarda Ali Koç'un açık ara önde olduğu görüldü. Aziz Yıldırım'ın Ülker Arena'yı terk ettiği öğrenilirken, Ali Koç, sandıklarına başına geldi ve sonuçları takip etti. Koç, "Ali Koç başkan, Fenerbahçe şampiyon tezahüratı yapan" kongre üyelerine "zafer" işareti ile karşılık verdi ve tebrikleri kabul etti.

İşte açılan sandıklar ve oy oranları: 

1. SANDIK

Aziz Yıldırım: 33
Ali Koç: 112

2. SANDIK

Aziz Yıldırım: 108
Ali Koç: 402

17. SANDIK

Aziz Yıldırım:105
Ali Koç: 459

•3. sandık: Ali Koç önde

•4. sandık: Ali Koç önde

•5. sandık: Ali Koç önde

•13. sandık: Ali Koç önde

•17. sandık: Ali Koç önde

•18. sandık: Ali Koç önde

•24. sandık: Ali Koç önde

•32. sandık: Ali Koç önde