Spor Toto Süper Lig 9. haftasında bu akşam oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde ilk 11’lerde sürprizlerv ardı. Beşiktaş’ta Adem Ljajic ilk 11’de yer almazken, Galatasaray’da Ryan Donk ve Radamel Falcao ilk 18’e alınmadı.

Maçın ilk yarısı golsüz sona erdi. 69. dakikada Siyah Beyazlı ekip sürpriz bir şekilde kadroda yer alan Umut Nayır’ın golüyle 1-0 öne geçti. Umut, Caner Erkin’in ortasına ön direkte güzel bir kafa vuruşuyla golü buldu. Bol gol pozisyonu yaşanan maç bu skorla sona erdi. Ligde 3. galibiyetini elde eden Beşiktaş, puanını 12’ye çıkarırken bu sezon Şampiyonlar Ligi maçları da dahil olmak üzere gol atamadığı 7. maçı geride bırakan Galatasaray ise Süper Lig’de 13 puanda kaldı.

Derbinin kadroları şöyleydi:

Beşiktaş’ın ilk 11’i: Karius, Gökhan, Vida, Roco, Rebocho, Elneny, Atiba, Lens, Diaby, Caner, Umut

Galatasaray’ın ilk 11’i: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Nzonzi, Feghouli, Belhanda, Lemina, Babel, Andone

DONK AÇIKLAMA YAPTI

Galatasaraylı futbolcu Ryan Donk, takımının Beşiktaş ile yapacağı derbi maçın kadrosunda yer almadı. Hollandalı futbolcu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, oğlunun ameliyat edilmesi nedeniyle derbide olmayacağını duyurdu ve şu ifadeleri kullandı:

“Oğlum bugün başarılı bir ameliyat geçirdi ve onun yanında olmalıydım. Bu sebeple bugün derbide sadece tüm kalbim ve inancımla takımımı destekliyor olacağım.” (HABER MERKEZİ)