Süper Kupa’da Trabzonspor’a mağlup olan ve ligde haftalardır kazanamayan turuncu lacivertliler Hatayspor’a 5-1 mağlup oldu. Teknik Direktör Okan Buruk ile yollarını ayıran ve Aykut Kocaman ile prensip anlaşmasına varan Başakşehir sahasında ağırladığı Hatayspor’a karşı ağır bir yenilgi alarak hayal kırıklığına devam etti.

Mücadelenin ilk yarısını konuk takım, Diouf, Akintola ve Boupendza'nın golleriyle 3-0 önde kapadı.

2020-2021 sezonunda beklentilerin uzağında kalan turuncu-lacivertliler, Hatayspor karşılaşmasıyla bir ilki de yaşamış oldu. İstanbul temsilcisi, bu sezon ilk kez bir müsabakanın ilk 45 dakikasında filelerinde 3 gole engel olamadı.

Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta 3 kez penaltı kararı geldi. Hatayspor 21’inci dakikada Babajide David ve 43’te Aaron Boupendza ile penaltıyı değerlendirdi. Maçın son dakikalarında gelen penaltı kararı ise VAR kararıyla iptal edildi.

Boupendza 19 maçta 15’inci golüne ulaşarak müthiş performansını devam ettirdi. Başakşehir’in tek sayısı 80’de Mohamed Kamara’nın kendi kalesine attığı golle geldi. Bu sonucun ardından galibiyet hasreti 4 maça çıkan Başakşehir 24 puanla 15’inci sırada kaldı, Hatayspor ise 35 puanla 5. sıraya yükseldi.