Arjantin gazetesi Clarin, Arjantinli futbolcu Diego Armando Maradona'nın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Maradona, geçirdiği beyin ameliyatından 8 gün sonra 12 Ekim'de taburcu edilmişti. Subdural kanama teşhisiyle ameliyat olan 60 yaşındaki Maradona'nın doktoru Leopoldo Luque, iyileşme sürecine evinde devam edeceğini belirtmişti.

TAZİYE MESAJLARI PAYLAŞILDI

Maradona'nın hayatını kaybetmesinin ardından futbol ve siyaset çevreleri taziye mesajları paylaştı.

Brezilyalı futbolcu Pele, sosyal medya hesabından Maradona'nın dünya kupasını kaldırdığı fotoğrafını paylaşarak, "Ne kadar üzücü bir haber. Ben bugün sevgili arkadaşımı kaybettim ve dünya bir efsaneyi kaybetti. Söylenecek çok şey var, Tanrı onun ailesine güç versin. Umarım bir gün cennette beraber top oynarız" dedi.

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bizi dünyadaki en yüksek seviyeye çıkardın. Bizi fazlasıyla mutlu ettin. En iyisi sendin. Başarıların için teşekkürler Diego, seni ömür boyu özleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Fernandez'in, Maradona'nın ölümü dolayısıyla ülkede 3 gün ulusal yas ilan edeceği ve Cuma gününe kadar olan programlarını iptal ettiği belirtildi.

Eski Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri de Twitter mesajında, "Dünyadaki bütün taraftarlar, özellikle de Arjantinliler için çok üzücü bir gün. Diego'nun bize yaşattığı muhteşem mutluluklar silinmeyecek" dedi.

MARADONA KİMDİR?

Futbol tarihinin en iyi oyuncuları arasında gösterilen Diego Armando Maradona, 30 Ekim 1960'ta Buenos Aires'da doğdu. Profesyonel futbol kariyeri boyunca Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla ve Newell's Old Boys takımlarında oynadı.

İtalyan kulübü Napoli ile de 2 kez lig şampiyonluğu yaşadı. Arjantin adına kaptanlık yaptığı 1986 Dünya Kupası'nda zafer kazandı. Kasım 2008 tarihinde Arjantin teknik direktörlüğüne getirildi, 15 ay sonra 2010 FIFA Dünya Kupası'nda istifa etti. Pelé ile beraber FIFA 20. Yüzyılın Oyuncusu ödülü aldı. Son olarak Arjantin Birinci Futbol Ligi takımlarından Gimnasia'nın teknik direktörlüğünü yapıyordu.

FİDEL CASTRO SEVGİSİ

Maradona, Küba devriminin lideri Fidel Castro'nun ölümü üzerine yaptığı açıklamada "Son derece üzgünüm. O benim için ikinci bir baba gibiydi" demişti.Maradona, Küba'yı ilk defa 1986 yılında Arjantin'in Dünya Kupası'nı kazanmasından sonra ziyaret etmiş ve birçok kez Fidel Castro ile bir araya gelmişti.Fidel Castro'nun "büyük dost" olarak nitelendirdiği Diego Maradona'nın bir bacağında Castro, bir kolunda da Che Guevara dövmesi bulunuyordu. Maradona, Fidel Castro için daha önce de "Tanrının yanı sıra, bugün sağ olmamın nedenidir" demişti.