Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Sivas’a gitti. İlk durağı Sivas Belediyesi olan Yıldırım, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdikten sonra çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘İSTANBUL’UN SİVASLILARA İHTİYACI VAR’

Tatilini Sivas’ta geçiren Sivaslılara seslenip seçimde İstanbul’da olmalarını isteyen Yıldırım, “Sivas’ta yaşayan Sivaslıların iki katından fazlası İstanbul’da yaşıyor. İstanbul seçimlerini de belirleyecek en önemli illerden bir tanesi Sivas’tır. Sivaslı hemşerilerim siyasette her zaman benim yanımda durmuşlardır, bana omuz vermiştir. İstanbul seçimlerinde de destek vereceklerinden zerre kadar kuşkum yok. Ancak hemşerilerime burada bir hatırlatma yapmak isterim. Birçok hemşerimiz doğal olarak İstanbul’dan memleketlerine geldi. Tatillerini ve bayramlarını burada geçirdiler. Ancak tatil bitince onları mutlaka İstanbul’a bekliyoruz. Çünkü İstanbul’un Sivas ve Sivaslılara ihtiyacı var. 23 Haziran’da İstanbul bayramı var” şeklinde konuştu. 

ORTAK CANLI YAYIN 

CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu ile bir televizyon programında ortak canlı yayına çıkıp çıkmayacağı sorulan Yıldırım, şu yanıtı verdi: “Mahir bey CHP Genel Başkan Yardımcısı ile görüştü. Onlarda Sayın Genel Başkan Kemal beye aktarmışlar. Kemal bey de izin vermiş. Biz zaten baştan söyledik. Biz her şeye hazırız. Her şeyi konuşuruz, ancak öncelik İstanbul.”

‘KİRAZ AĞAÇLARI GEVREK OLUR’

İmamoğlu’nun bayramın ilk günü kiraz ağacına çıktığının hatırlatılması üzerine de Yıldırım, şunları söyledi: “Kiraz ağaçları gevrek olur, dikkat etsin düşmesin. O bize lazım 23’ünde.”(MA)