Meclis’te gerçekleşen 27. Dönem 2. Yasama Yılı’nın açılışı, yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Alınan kimi yeni güvenlik önlemleri kapsamında milletvekillerine ait araçların dışındaki danışman ve Meclis personellerine ait araçlar sadece Güvenlik Kapısı’ndan yerleşkeye girmesine izin verildi. Yine açılış nedeniyle bugünlük ziyaretçi yasağı da getirildi.

HDP’Lİ GÜVEN YOKLUĞUNDA YASAMA BAŞLADI

Yeni yasama dönemi HDP’nin tutuklu Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in yokluğunda başladı. Tutuklu iki milletvekillinden biri olan CHP Enis Berberoğlu, geçtiğimiz günlerde tahliye edilirken, Güven’in tutukluluğa dair yapılan itiraza ilişkin ise henüz karar çıkmadı. Bu nedenle HDP’liler tutukluluğunu protesto etmek amacıyla Güven’in fotoğraflarıyla Genel Kurul Salonu’nda oturdu.

CHP, İYİ PARTİ VE HDP AYAĞA KALMADI

Yıldırım daha sonra açılış konuşmasını yapması için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı salona davet etti. Erdoğan’ın salona girişi sırasında İYİ PARTİ, CHP ve HDP vekillerin ayağa kalkmadığı görüldü. AKP ve MHP’li milletvekilleri ise Erdoğan’ı ayakta alkışladı.

Meclis Başkanı Yıldırım, bu üzerine hemen İstiklal Marşı okunacağını belirterek milletvekillerini ayağa kalkmaya davet etti. (MA)

İLGİLİ HABERLER