Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, ARTI TV'de ekrana gelen Odak programında Ezo Özer'in konuğu oldu. Üstün, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hakkında söylediklerine yanıt verdi.

'HİÇ KIVIRMASINA GEREK YOK' 

"Soylu'nun ne konuşuacağını heyecanla bekledik ama 3 saatlik programın 45 dakikası şu anda genel başkanlığımızı yürüten ve önceki dönem başbakan olan sayın Ahmet Davutoğlu'na yönelik iftiralar ve yalanlarla geçti." diyen Üstün, "Soylu'nun ifadesine baktığımızda slalom yapıyor. Önce bir dinlemeden bahsediyor, sanki bir telefon dinlemesi iması yapıyor; ondan sonra bu konu ısrarla sorulunca 'ne düşündüğünüzü biliyorum' manasında cümleler söylemeye başlıyor ve 'fiziki takip de yaptığını duyduk ama bunlarla ilgili emare bulamadık' gibi saçma sapan, ipe sapa gelemz iddiaları gündeme getiriyor. Buradan çağrı yapayım kendisine: Hiç kıvırmasına gerek yok; yargı ellerinde, polis ellerinde, ne demek istiyorlarsa çıksınlar, herkesin anlayacağı dilde söylesinler. Sayın Davutoğlu gerçekten onları dinlettiği iddiasında bulunuyorlarsa bu hepimizin anlayacağı netlikte konuşsunlar." ifadelerini kullandı. 

'ARTIK VATANDAŞ BUNLARI YEMİYOR'

Üstün, Sedat Peker'in "Beni artık Türkiye'ye getiremezsiniz. Mitingler düzenleyerek ve bunlara katılarak beni siyasi bir kişilik yaptınız. Artık siyasi bir suçlu olabilirim. Bunun vasfını siz bana kazandırdınız" sözlerini hatırlatrarak, Süleyman Soylu için "Bütün bunların konuşulması gerekirken, gündemi saptırmak ve eski Başbakanı'na nasıl kumpas kurduğunu anlatmak için süreyi doldurdu. Artık vatandaş bunları yemiyor. Her çıktıklarında batıyorlar" dedi.

'BİRÇOK AKP'Lİ SOYLU'NUN İSTİFA ETMESİ GEREKTİĞİNİ KENDİ ARALARINDA KONUŞUYOR'

"Siyaset, bürokrasi, iş adamı ve çetelerden oluşan bir karanlık koalisyon var. Bu karanlık koalisyonun ortaya çıkmasından çekiniyorlar. Şu anda AK Parti ne yapacağını bilemiyor." diyen Üstün "Aslında birçoğu artık AK Parti'nin Süleyman Soylu'yu taşıyamayacağını ve istifa etmesi gerektiğini kendi aralarında söylüyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı da bazen şöyle bir tavıra girer: Ben susayım, kenarda durayım, nasıl olsa bana bir şey yapışmaz, bu da geçer yahu, üç gün tartışırlar geçer. Ama bu böyle üç gün içerisinde geçecek bir olay değil." diye konuştu.