Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, 17 yıllık AKP iktidarı boyunca yaşanan iş cinayetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"AKP/Saray rejiminin işçi düşmanı, ranta yandaşa destek politikalarının en çıplak örneğini ve iki sınıfın kavgasını en net anlatan 3. havalimanı işçilerinin mücadelesini selamlıyorum" diyen Atay, konuşmasını havalimanı işçilerinin 5 Aralık’ta görülecek davası için çağrıda bulundu.

Atay, "Bakalım güçlü olduğunu sanan mı, yoksa haklı olan mı kazanacak. Hodri meydan!" dedi.

AKP hükümetinin "zenginleşiyoruz" söylemlerine tepki gösteren Atay, bugün işsizlik nedeniyle Meclis çatısına çıkarak intihar etmeye çalışan yurttaşa ve kamyon kasalarının altında kalan 16 yaşındaki çocuk işçiye dikkat çekti.

 Atay, "İşte zenginleşen Türkiye bu" dedi.

Atay'ın konuşması şöyle:

"Yarım saat önce belediyedeki işinden atıldığı için işsiz kalan bir işçi halkla ilişkiler binasında intihar girişiminde bulundu. Bunlar sizin gözlerinizin önünde oluyor. İşte size zenginleşen Türkiye!

Kriz döneminde para bulmakta zorlanabilirsiniz. Ben size birkaç öneride bulunayım; vergilerini sildiğiniz, ihya ettiğiniz Cengiz'den Limak'tan Kalyon'dan alabilirsiniz.

Cumhuriyet düşmanı bir yazar bozuntusunu 9 Kasım'da ziyaret eden ve her gün bütçesini artırdığınız Diyanet'ten de alabilirsiniz.

Çorlu tren faciasında oğlunu kaybeden anne hesap soruyor diye onu sosyal medyadan engelleyen müdürden ve onun gibilerin maaşlarından da alabilirisiniz. Ramazan programı sunması için, sonradan vekil yaptığınız Uğur Işılak'a 1 milyon 200 bin lira ödeyen Konya Meram Belediyesi'nden ya da onun gibi parayı savuran diğer belediyelerden de alabilirsiniz.

Medya kuruluşu satın alsın ve tekelleştirdiğiniz medyaya bir halka daha eklensin diye kamu bankalarından 2 yıl ödemesiz 1 milyar lira kredi verdiğiniz Demirören'den de alabilirsiniz.

Veya genel başkanınızın Saray harcamalarından aktarın. İnanın birkaç haftalık kısmı bütün ülkeye gani gani yetecektir."

"Herkesi 5 Aralık’ta bu davaya, işçilerin davasına sahip çıkmaya çağırıyorum. Şüpheniz olmasın, bugün havaalanında, TARİŞ'te, Cargill'de, Flormar'da, fabrikalarda, tarlalarda ayağa kalkan emekçiler geçmişten 15-16 Haziran TARİŞ, TEKEL, Zonguldak kömür işçileri yürüyüşü, Soma ruhuyla bu düzeni yıkacak, Türkiye İşçi Partisi yanlarında olacak. Bakalım güçlü olduğunu sanan mı, yoksa haklı olan mı kazanacak. Hodri meydan!"