CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un maaşını "hayır hasenata harcadığı" sözünü hatırlatarak, “Devletin parasıyla mı cennete gireceksiniz?” diye sordu. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun 5 ayrı kurumdan maaş aldığı iddiaları için “Hayra hasenata harcadım” açıklamasını yapmıştı. CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Altun’un bu sözlerini hatırlatarak, “Devletin parasıyla mı cennete gireceksiniz?” diye sordu.

"HARAM PARADAN HAYIR HASENAT OLUR MU?"

“Cumhurbaşkanlığında bir şahsiyet var, en ziyade müsaadeye mazhar şahsiyet, Bakanların üstünde, propaganda başkanı Goebbels” diyen Tezcan, Altun’un 5 maaş aldığı iddialarını sürdürerek, şunları belirtti:

“5 maaş alıyor, ya ortaya çıkınca büyük bir pişkinlikle çıkmış, diyor ki: ‘Ben bunu hayır hasenata harcadım.’ Vay anasını! Ya, beyler bu devletin parası sizin cennetinizin teminatı mı? Devletin parasıyla mı cennete gireceksiniz? Haram paradan hayır hasenat olur mu? Beytülmal, size cennetin kapılarını açacak aracınız mı? Beytülmallin üzerinden kurduğunuz köprüden mi gireceksiniz cennete? Bu nasıl bir iş, bu nasıl bir anlayış? Haram parayla hayır hasenat olmaz. Hayır hasenat yapacaksanız, gelin ayda 1168 liraya, günde 39 liraya geçinmek zorunda bıraktığınız sefalete, açlığa, yoksulluğa mahkûm ettiğiniz 2 milyon 200 bin vatandaşımıza insanca yaşayacağı bir yaşam, bir ücret, bir para, bir gelir garanti edin. “