Abdulhamit Gül'ün Adalet Bakanlığı'ndan istifasının perde arkasında, İçişleri Bakanı Süleyma Soylu ile yaşadığı tartışmanın yattığı iddialarının ardından, medyada 'Abdulhamit Gül ile ilgili o fotoğraflar ortaya çıktı' şeklinde görüntüler yayınlanması dikkat çekti.

Gül'ün 'görevden affını' istediğinin açıklanmasının ardından, TELE 1'de yer alan haberde, iki bakan arasındaki tartışmanın ardından istifanın geldiği belirtildi. Buna göre Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yemek yediği restorona geldiği anın MOBESE görüntülerini yayınlanmasını Bakan Soylu’ya sordu. Bunun üzerine çıkan tartışmada Soylu’nun Gül’e bir 'FETÖ’cü kurumu ziyaret ettiğini ve elinde fotoğraflar olduğunu' söylediği iddia edildi. Gül’ün bu tartışmadan sonra istifa ettiği belirtildi.

ARMADA GRANDEE ZİYARETİ

Bu iddiaların ardından birçok internet sitesinde, Soylu'nun bahsettiği fotoğraflar olduğu iddiasıyla bir haber yer aldığı görüldü. Kopyala yapıştır şeklinde yayılan haberde şöyle denildi:

"İçişleri bakanı Süleyman Soylu ile Abdülhamit Gül arasında, Gül’ün ‘FETÖ’den aranan Savaş Yüksel’in kurumunu ziyaret etmesi’ dolayısıyla tartışma çıktığı ve Gül’ün bu yüzden istifa ettiği iddia ediliyor

Söz konusu ziyareti, Armada Grandee Yurt Dışı Eğitim Hizmetleri sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu:

“Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül ve Sinop Milletvekili Sayın Nazım Maviş’i ofisimizde ağırladık. Kahve eşliğinde yurt dışı eğitim ve değişim programları sektörü ve sorunları ile ilgili bilgilendirdiğimiz sayın bakanımız ve sayın milletvekilimize yakın ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederiz…”

Sabah Gazetesi’nin 2017’de yaptığı haberde Gül’ün ziyaret ettiği firmayı “FETÖ’nün yeni finans kaynağı gençler” başlığıyla duyurdu.

Habere göre, Armada Grandee’in ortaklığını Savaş yüksel ve Mehmet Yüksel 2016’da hisselerini Ayşenur Yüksel’e devrederek yurt dışına kaçtı. Savaş Yüksel’in ise, FETÖ örgüt imamlarından olduğu ortaya çıktı."