T24 yazarı Tolga Şardan, Emniyet Genel Müdürlüğü’deki üst düzey atamaların MHP lideri Devlet Bahçeli’nin danışmanları ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın polis müdürleri tarafından belirlendiğini ve MHP kurmaylarının Emniyet karargahından özel davetlerle ağırlandığını yazdı.

Soylu’nun ekibinde yer alan polis müdürlerinin MHP Genel Merkezi ile yakınlığının ‘devletin başka kurumlarının da dikkati çektiğini’ belirten ‘Soylu’ya muhalif olan isimler üzerinde “hedef çalışması” yapanların, kendilerinin de başkalarının hedefi olduğunu, kendileri hakkında hazırlanan kimi resmi raporların devletin ilgili yerlerine iletildiğini de yine yeri gelmişken aktarayım.’ ifadesini kullandı.

Tolga Şardan şunları yazdı:

Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki üst düzey polis şeflerinin siyasetle özellikle Soylu’ya açık destek veren MHP Genel Merkezi ile temasları bununla bitmiyor.

Edindiğim bilgilere göre, gerek Bahçeli’nin etkin bir danışmanı –ki bu danışmanın Menzilci olduğu iddiaları var– gerekse MHP’li isimler, Emniyet Genel Müdürlüğü karargâhında oluşturulan “kış bahçesi”nin müdavimlerinden. Özel aşçıların elinden çıkan davetlilerin damak tadına göre hazırlanmış “kişiye özel yemek menüleri”nin baş konukları oluyorlar.