İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında, 2021 yılındaki asayiş olaylarında sadece 1 faili meçhul olayın olduğunu ileri sürerek, hırsızlıktan cinayete kadar bütün olayların aydınlatılmasını sağladıklarını iddia etti. 

TEKİRDAĞ’DAKİ GÖZALTILAR 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için düzenlenen “Büyük Gemlik Yürüyüşü”nün talimatını PKK yöneticilerinin verdiğini iddia eden Soylu, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi  (HDP) il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 37 siyasetçinin gözaltına alınmasını da bu talimatı izleyerek yaptıklarını söyledi.

Gemlik Yürüyüşü’ne yönelik saldırılarla övünen Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı hedef aldı.

SANSÜR YASASINI GÖÇ ÜZERİNDEN SAVUNDU

Türkiye’deki mültecilere dair de konuşan Soylu, son 5 yılda 335 bin “kaçak göçmeni” ülkelerine gönderdiklerini söyledi. Soylu, “506 bin kişiyi gönüllü olarak ülkelerine gönderdik. Her mesele üzerinden göç ve terör üzerinden yalanlar Türkiye'ye doğruymuş gibi inandırılmaya çalışılıyor. Sistematik bir yalan. Dezenformasyon kanunu sade bir şekilde çıkarsa bir hak-helal meselesine girer bu iş. Bize mahkemeye müracaat hakkı tanıyabilecek bir kanunun orada çıkarılmasına, TBMM'ye söylüyoruz, inşallah TBMM'nin iradesi milletimizin karşı karşıya saldırıları önleyebilecek anlayış ortaya koyar” sözleriyle Meclis’te görüşülen sansür yasasına işaret etti.

37 GÖZALTI, 29 TUTUKLAMA

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi  (HDP) il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 37 siyasetçi 3 Haziran’da gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 29’u tutuklanmıştı.