Türkiye’de 2023’te düzenlenecek olan seçimler yaklaşırken, araştırma şirketleri son seçim anket sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor. Aksoy adlı araştırma şirketinin yaptığı ankete göre, AKP ve CHP arasındaki oy farkı yüzde 1 puanın da altına indi. Peki, son seçim anketinde hangi parti ne kadar oy alıyor? İttifakların oy oranları kaç?

Aksoy Araştırma tarafından gerçekleştirilen son seçim anketinin sonuçları yayımlandı. AKP’nin iki haftada kaybettiği oy oranı dikkat çekti. Anket sonuçlarına ittifaklar bazında bakıldığında Millet İttifakı’nın üstünlüğü bulunuyor. CHP ve İYİ Parti ortaklığındaki Millet İttifakı, kararsızların oyları dağıtıldığında yüzde 42,7’lik seçmen oranına ulaştı. AKP ve MHP ortaklığındaki Cumhur İttifakı ise yüzde 37,6’da kaldı. İki ittifak arasındaki oy farkı ise yüzde 5 puan olarak gerçekleşti.

AKP VE CHP ARASINDAKİ FARK 1 PUANIN ALTINA İNDİ

Aksoy Araştırma’nın sahibi Ertan Aksoy, anketi yüzde 95 güven aralığında yüzde 3 hata payıyla bin 67 kişi ile gerçekleştirildiğini açıkladı. Ankete katılan seçmenlerin verdiği oylara göre, “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusuna AKP cevabı verenlerin oranı yüzde 29,4 oldu. İktidar konumundaki AKP’yi yüzde 28,9 ile CHP takip ediyor. İki parti arasındaki oy farkı yüzde 0,5 puana indi.

Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti, kararsızların oyları dağıtıldığında yüzde 13,7’lik oy oranına ulaştı. Cumhur İttifakı’nın zayıf karnı olan MHP ise yüzde 8,2’de kaldı. 2023’te yapılacak olan seçimlerin kilit partisi olarak gösterilen HDP’nin oy oranı ise yüzde 10,2 olarak açıklandı. Altılı masada yer alan DEVA yüzde 2,6, SAADET Partisi yüzde 1,3 ve Gelecek Partisi yüzde 0,6’lık oy oranlarına sahip.