Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2019 yılında Ankara’nın Çubuk ilçesinde uğradığı yumruklu saldırıyı anımsatarak, “Kılıçdaroğlu saldırıya uğradı, öldürülecekti. Kesinlikle öldürülecekti. Ve ardından da Türkiye’de bir iç savaş provası yapılacaktı, kaos iklimi oluşturulacaktı ve OHAL ilan edilecekti. Çok hızlı bir şekilde ilan edilecekti” dedi.

Halk TV ekranlarında gazeteci İnan Demirel’in sunduğu ‘Asıl Mesele’ programında konuşan Selçuk Özdağ, Kılıçdaroğlu’nun öldürülmek istendiğine dikkat çekti.

Özdağ, şunları söyledi:

“Hedefte gidip bir kişinin yumruk atması falan yoktu. Ve ardından da Türkiye’de bir iç savaş provası yapılacaktı, kaos iklimi oluşturulacaktı ve OHAL ilan edilecekti. Çok hızlı bir şekilde ilan edilecekti. Ve ardından bizler saldırıya uğradık. Sayın Ali Babacan, Sayın Davutoğlu… Bu şahıslara ‘Dolandırıcı’ dedi, Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Recep Tayyip Erdoğan bizlere ‘Dolandırıcı’ dediği zaman RTÜK onunla ilgili bir işlem yaptı mı? Veya savcılar herhangi bir işlem yaptı mı? O haberi yayınlayanlar hakkında bir işlem yapıldı mı? Yapılmadı, kesinlikle yapılmadı.”

‘ERKEN SEÇİM OLACAK’

Önümüzdeki bir yılın çok sancılı geçeceğini ve değişimin de sancılı olacağını söyleyen Özdağ “Ama biz bunlara direneceğiz, milletimiz emin olsun” diye konuştu.

“Sizi(Halk TV) susturmak istiyorlar” diyen Özdağ dünyada basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti sıralamasında Türkiye’nin sonlarda olduğunu ifade etti.

Özdağ ayrıca erken seçim olacağına inandığını, bu seçimin de 4 Kasım’da gerçekleştirileceğini düşündüğünü belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Nisan 2019’da Ankara’nın Çubuk ilçesinde er Yener Kırıkçı’nın cenaze törenine katılmıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in de bulunduğu törende bir grup Kılıçdaroğlu’na saldırmış ve linç girişiminde bulunmuştu.