İYİ Parti ile ittifak görüşmeleri yürüten heyette yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu mu?" sorusuna, "Beylikdüzü AKP’den aldığımız bir ilçedir. Sayın genel başkanın aday gösterme gibi bir niyeti varsa bunu zaten parti meclisine getirecektir" diye cevap verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CNN Türk'ten Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı.

Oğuz Kaan Salıcı'nın açıklamalardan satır başları şöyle:

"Bu öneriyi ben genel başkana götüremem deyip de olumlu yaklaşılmadığını gördüğünüz anda sıkıntıyı yaşamış oluyorsunuz.

İttifakta içime sinmeyen yerler var. Doğal olarak İYİ Parti'den arkadaşların da içine sinmeyen yerler vardır."

"MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMASI"

"Sayın Yavaş'ın İYİ Parti'den aday olması konusunda kendi cephelerinde bir pozitif nokta görüyorlardı sanırım. Biz meseleyi isimler üzerinden konuşmadık. Çünkü bu üzerinde çalıştığımız illerde ilerleme ihtimalini ortadan kaldırırdı."

İSTANBUL ADAYI İMAMOĞLU MU?

Salıcı, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için adayının Ekrem İmamoğlu olup olmadığına şöyle cevap verdi:

"Sayın Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü’nde başarılı bir ilçe başkanlığı süreci geçirdi. Sonra yüzde 51 ile Beylikdüzü’nde seçimi kazandı. Beylikdüzü AKP’den aldığımız bir ilçedir. Beylikdüzü’nde bir başarı hikayesi var. Sayın Ekrem İmamoğlu bizim gurur duyduğumuz belediye başkanlarımızdan biridir. Sayın genel başkanın aday gösterme gibi bir niyeti varsa bunu zaten parti meclisine getirecektir. Bizim parti meclisimiz hakkaniyetlidir."

"SAADET PARTİSİ İTTİFAKIN NERESİNDE?"

Salıcı, "Saadet Partisi bu ittifakın neresinde?" sorusunu ise şu sözlerle yanıtladı:

"Dirsek teması bölümünde. Biliyorsunuz bu tabir sayın Karamollaoğlu'nun tabiri. Bu şu demek özel bir noktada bir adayın başka bir parti lehine çekilmesi durumu söz konusu değil. Şu mümkün biz Millet İttifakı sırasında CHP ve Saadet tabanı yakın bir diyaloğa girdi. Bu yakınlaşmada bir sorun çıkmadı. Millet İttifakı'nda da aynı şey geçerli."