HDP'li eski milletvekili Sırrı Sakık, HDP'nin kapatılması çağrısıyla ilgili haberi parti logosuna el bombaları ve kurşunlar yerleştirerek sunan ATV'nin tetikçilik yaptığını belirtti.

"Partimizim ambleminin içerisine koydukları o bombalar hep bizi öldürdü" diyen Sakık şöyle devam etti:"1990'dan bugüne kadar pek çok olay yaşandı. O amblemin içerisine koydukları bomba bizden o kadar çok hayat aldı ki... Bu yaşanmışlıkların canlı tanığıyım. 1994 yılında DEP döneminde genel merkezimizde o bomba patladı. Orada arkadaşlarımızı kaybettik. O bombadan saniyeyle kurtuldum. Telefonunda Kürtçe melodi çalındı diye bıçaklanan annelerimiz oldu. İl ve ilçelerimize saldırılar oldu. Köylerimizde o bombaları patladı, insanlarımız o bombalardan hayatını kaybetti. Bunlar haber kanalı değil. Bunlar tetikçi. Utanmadan bir partinin ambleminin içerisine bomba koyarak bir partiyi terörize etmeye çalışıyorlar. Bizler bu zihniyeti yakından tanırız."

Demokrasi Partisi'ne (DEP) 18 Şubat 1994’e bombalı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda bir kişi ölmüş, ikisi ağır 16 kişi yaralanmıştı.