CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Romanlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, “Yoksulluğu giderme talebinde bulunmak da sizin hakkınız. Sizler talep ettiğiniz zaman sesiniz yükselir. Ayrışıyorsunuz. Kamplara bölünüyorsunuz. Birleşmeniz lazım. Beraber olmanız lazım. Gücünüzü ve sesinizi birleştirmeniz lazım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Romanlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, özetle şöyle konuştu:

HUKUKUN VERDİĞİ HAKLARI SESLENDİRMENİZ LAZIM

Kendi haklarınıza sahip çıkmanız lazım. Anayasanın hukukun size verdiği hakları, seslendirmeniz lazım. Bir şeyden emin olmanızı isterim. Bu kardeşiniz sizin sesinizi sadece Türkiye değil gerekirse tüm dünyaya duyuracak. Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu hedef bu. Kimse kendini yalnız hissetmeyecek. Adımızın halk partisi. Kimsesizlerin kimsesizliğini ortadan kaldıracak olan parti. O nedenle beraber mücadele etmek zorundayız.

OKULA GİDECEK BÜTÜN ROMAN ÇOCUKLARA BURS VERİLECEK

Sizin sorunlarınız 6 başlık altında sayayım. Eğitim. Çocuklarınız iyi bir eğitim alması lazım, eğitim sınıf atlatır. Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda okula giden bütün Roman çocuklarına burs verilecek. Okulu bırakırsa burs kesilecek. Göreceksiniz sizin çocuklarınız da okuyacak. Aile destekleri sigortasını getireceğiz. Çocuğu okula gidiyorsa ayrıca ödeme yapılacak. Yaşlı varsa, engelli varsa, anne sigortalı olacak, primini devlet ödeyecek, anne de emeklilik hakkına kavuşmuş olacak. Her birimizin en azından ortalama bir gelire sahip olmamız gerekir. Her evde bir sigortalı olacak.

YOKSULLUĞU GİDERME TALEBİNDE BULUNMAK HAKKINIZ

Sosyal devlet dediğimiz bir kavram var. Sosyal devlet fakirin fakuranın yanında olan devlet demektir. Çoğu Roman kardeşimiz böyle bir hakkınız var. Ve siz bu hakkı istemek zorundasınız. Hakkı isteme nereden kaynaklanıyor? Her biriniz vergi ödüyorsunuz. Ekmek alırken vergi ödüyorsunuz, elektrik düğmesine basarken vergi ödüyorsunuz. Benim yoksulluğu giderme talebinde bulunmak da sizin hakkınız. Sizler talep ettiğiniz zaman sesiniz yükselir. Ayrışıyorsunuz. Kamplara bölünüyorsunuz. Birleşmeniz lazım. Beraber olmanız lazım. Gücünüzü ve sesinizi birleştirmeniz lazım. Ankara’daki beyler de duymuş olur. ‘Verdik iki kilo makarna bize oy ver’ diyorlar.

CHP KADAR ROMANLARLA BİR ARAYA GELEN İKİNCİ LİDER YOKTUR

Roman kardeşlerimle beş ya da altıncı buluşmam. CHP kadar Romanlarla bir araya gelen ikinci bir lider yoktur. Eğer bir hakkı teslim edeceksek hepimizin hakkını teslim edeceğiz. Yeri geliyor Adem ile Havva’dan doğduk diyoruz yeri geliyor senin çocuğun benim okuluma gelemez diyoruz. Olmaz. Hakkı hukuku ve adaleti mutlaka sağlayacağız. İnanın, güvenin, kısa süre içinde. Dönem değişecek. Sizin döneminiz başlayacak.”(ANKA)