Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekonomi Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Paylan, uyuşturucu kullandığı sırada görüntülenen AKP Genel Merkezi’nde büro görevlisi olarak çalışan Kürşat Ayvatoğlu'na dair konuştu. Paylan, AKP’nin yarattığı “yolsuzluk çarkının” görünen tarafının ifşa olduğunu belirterek, “AKP’nin Genel Merkezi’nde bir büro elemanı olarak çalıştırdığı Kürşat Ayvatoğlu, nasıl bir yaşam yaşadığını bütün Türkiye gördü. Herkes daha çok AKP’liler Kürşat Ayvatoğlu’nun ne içtiği ile ilgilendiler. Kokain mi eroin mi içmiş, bununla ilgilendiler” dedi.

SERVETE NASIL KAVUŞTU?

Paylan, şöyle devam etti: “Bizde gençlerimizin kötü yola girmesini istemiyiz. Olayın bir uyuşturucu tarafı var ama bizim için önemi olan bir yanı da bu uyuşturucudan öte, 24 yaşındaki bir gencin, 5 yıl önce hurda bir araba bile alamayan bir gencin, 5 yıl içinde böyle bir servete nasıl kavuştuğudur. Kürşat Ayvatoğlu AKP Genel Merkezi’nde ve AKP belediyelerinde çalıştıktan sonra nasıl böyle bir servete kavuşmuştur. Süleyman Soylu, ‘sizin yanınızda çalışan birisi eroin kullanırsa suçlu siz mi olacaksınız?’, ‘eğer haksız bir kazanç varsa mahkeme orada hukuk orada’ diyor. Bende buradan Süleyman Soylu’ya soruyorum: Siz ne iş yaparsınız? Bu ülkede İçişleri Bakanı ne iş yapar? Bu ülkede İçişleri Bakanı yolsuzluk varsa, bir arsızlık, haksız kazanç varsa, onun üzerine gitmek ve bunun delillerini yargıya sunmakla sorumlu değil mi? AKP’nin Genel Merkezi’nde zenginleştirdiğiniz yolsuzluklara bulaştırdığınız gençleri biz elbette yargıya şikayet ediyoruz. Ama bu ülkenin İçişleri Bakanı olarak sizin sorumluluğunuz bu yolsuzluk belgelerini ortaya koymak değil mi?”

BUZDAĞININ GÖRÜNEN YÜZÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevinin "Ayvatoğlu’nun nasıl bu kadar zenginleştiğini ve hangi yolsuzluklara imza attığını" araştırmak olduğunu belirten Paylan, “Bundan da öte bir genci uyuşturucu kullanıyor diye ortaya koyuyorsunuz, yolsuzluklarına bakmıyorsunuz, yargı orada diyorsunuz. Peki Kürşat Ayvatoğlu, bu yolsuzlukları tek başına mı yaptı? Kim onunla birlikte bu hırsızlıklara imza attı? Bunlara bakmayacak mısınız ey Süleyman Soylu? Bu kişi tek başına mı ihaleye fesat karıştırdı? Kim ona yol verdi, kim ortaklık kurdu, kim bu yolsuzluk çarkına imza attı? Açıkça söylüyorum buradan; Kürşat Ayvatoğlu, yolsuzluk buzdağının görünen tarafıdır. Ve burada AKP’ye düşen, Meclis’e düşen bu yolsuzluk buzdağının görünmeyen tarafını ortaya çıkarmaktır. Bunun için biz Meclis’i göreve davet ediyoruz. HDP olarak Meclis Başkanlığı’na araştırma önergemizi sunacağız. Bütün siyasi partiler bu yolsuzluk buzdağının görünmez tarafı için meclisin harekete geçmesini sağlamalıdır. Araştırma önergemize destek verme çağrısını yapıyoruz” diye konuştu.

‘GERİ KALANINI SİZ DÜŞÜNÜN’

Konunun takipçisi olacaklarını dile getiren Paylan, “Güçsüz bir yargı bu olayın üstüne gidemez, Soylu diyor ki, ‘mesele siyasallaştırılmaya çalışılıyor’. Ya bundan daha siyasi bir meselemiz var mı? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı yeniliyor. Esnaf intihar ediyor, insanlarımız işsiz, aşsız, faturalarını ödeyemiyor. Bu memlekete bundan daha siyasi bir mesele yoktur. Yetimin hakkı bir avuç yandaş tarafından yeniliyor. AKP’nin bir büro çalışanı bu kadar servete bulaşmışsa geri kalanın siz düşünün” dedi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

Kısa çalışma ödeneğinin 31 Mart’ta sona erecek olmasına tepki gösteren Paylan, “Ben soruyorum kısa çalışma ödeneğini neden bitiyorsunuz? Ülkede ne değişti değiştiriyorsunuz? Pandemide en yakıcı dönemdeyiz. İş yerleri pek çok yerde kapalı veya iş yapamıyor. Pandemi koşulları düzelene kadar uzatılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Ankara/MA)