CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, MHP'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunması üzerine açıklama yaptı. 

“AKP’nin 18 yıllık iktidarı sonucunda Türkiye’de hukuk, sağlık, eğitim ve ekonomi gibi birçok alanın iflas ettiğini görüyoruz. AKP iktidarı ülkeyi yönetemez duruma gelince bunun karşısında olan, 'ülke doğru yönetilmiyor' diyen muhalefeti bastırmaya çalışıyor” diyen Özkoç, sesini çıkaran herkesin hapse atılıp yargılandığını söyledi. 

Özkoç, şöyle devam etti:

“Kemal Kılıçdaroğlu, bu süreçte muhalefetin ve toplumun farklı kesimlerinin sesinin duyulması ve demokrasinin yeniden güçlenmesi için güçlü adımlar atıyor. Bu kuşkusuz Cumhur İttifakını rahatsız ediyor. MHP’nin, Genel Başkanımızın çeşitli demeçlerini inceleyip Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunması açıkça AKP iktidarının tetikçiliğini yapmaktır. MHP ülke gerçeklerine dönmelidir, vatandaşın sorunlarına derman aramalıdır. Muhalefeti sindirme girişiminde bulunanlar unutmasın ki, ne Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ne de diğer milletvekillerimiz gerçekleri söylemekten ve vatandaşın menfaatini savunmaktan vazgeçmeyecektir.”

NE OLMUŞTU?

MHP’nin üç genel başkan yardımcısından oluşan komisyon, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarını inceleyerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş, bunun üzerine Kılıçdaroğlu hakkında 10 sayfalık fezleke düzenlenmişti. 

Kılıçdaroğlu’nun “suç” unsuru sayılan konuşmaları arasında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğu, belediyelere kayyum atanması ve iktidarın yargıyı siyasallaştırdığı yönündeki eleştirileri bulunuyor.