CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TV100’de yayınlanan ‘Pazar Siyaseti’ programında Pınar Işık Ardor’un gündeme ilişkin sorularına dikkat çekici yanıtlar verdi. İlk genel seçimde CHP’nin birinci parti olacağı iddiasında bulunan Özel, yaptırdıkları anketlerdeki son oy oranlarını da açıkladı.

Özel, “Birçok ankette CHP kiminde 28, kiminde 27, kiminde 29. AK Parti kiminde 30, 32. Sonuçlar bunlar. Seçimden CHP birinci parti olarak çıkacak. O yüzden bir korkumuz yok” şeklinde konuştu.

‘ÇOK BÜYÜK KARARSIZ KİTLE VAR’

Anketlerde çok büyük bir kararsız kitlenin olduğunu kaydeden Özel, “O kararsız kitle dağıtıldığında oluyor ama kararsız kitle AK Parti’den, bir buzdağından kitlenin koptuğu gibi gidiyor. Bu kararsızları aritmetiksel dağıtırsanız AK Parti lehine bir dağılım gösteriyor ama o kitle oradan kopmuş” dedi.

‘ADAY KEMAL KILIÇDAROĞLU OLURSA ÇOK MEMNUN OLURUM’

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adaylığı için öne çıkan isimlerden ‘Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş aday olacak mı?’ sorusuna da yanıt veren Özgür Özel şunları söyledi: “Karşı tarafın adayını duymadık. Resmi olarak Ak Parti’den bekleriz, duymak isteriz. Bizim göstereceğimiz aday Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Bizim göstereceğimiz adayın seçimi kazanacak bir aday olması esas. Bunun altını Kemal Kılıçdaroğlu çiziyor. Adayımız ittifak parti liderlerinin mutabakatını taşıyan bir aday olacak. Bu aday Kemal Kılıçdaroğlu olursa ben çok memnun olurum.”