CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından geçen hafta Yargıtay üyeliğine seçilen eski İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan’ın Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine aday olması ve AYM seçimlerinin 17 Aralık’a ertelenmesi için “Makbul İstanbul Başsavcısı, ne istedilerse yapıyor. Onu aldılar Yargıtay’a atadılar. Bu seçimi bugün yapsalar olmuyor. Yargıtay’da bir süre görevini yaptırıp, Anayasa Mahkemesi’ne üye olarak seçilecek. Tanıdık mı? Tanıdık. Neymiş? Taktikler hep FETÖ taktiği imiş. Terör örgütünün biri gitmiş, hangi etki örgütü şu an yönetiyorsa, yarın altından ne çıkacak bilmiyoruz, ama örgütlü bir kötücül akıl devredeymiş, FETÖ şablonlarını kullanmaya devam ediyormuş. Utandırın bizi. Yapmayın” yorumunu yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özel’in konuşması şöyle:

HABERTÜRK’E BERAT ALBAYRAK CEZASI

Dün RTÜK’ün Habertürk’e verdiği akıl almaz ceza. Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır, bir programa katılmış. Programda, ‘Ordu Katarlılara satılmış’ deyip hemen moderatörün sorusu üzerine elbette tank palet fabrikasını kastettiğini söylemiş. Ama AK Parti bunu bir siyasi linç kampanyasına dönüştürmüştü. Hepimiz biliyoruz, gözlerinin içine bakıp soruyoruz AK Partililere, ‘bir yalanın peşinden gitmesinden rahatsız değil misiniz?’ Yanıt yok. Bunun yalan olduğunu herkes biliyor. Dün, bu yayın için Habertürk’e bu ceza verilirken mesele şu, ‘konuşmacıya müdahale edilmemiş. Oysaki moderatör sözlerini açmasını istiyor. Ciddi ciddi açığa kavuşması için gayret gösteriyor. Bu mesele şundan kaynaklanıyor. Bin 780 kanal var. Habertürk, Berat Albayrak istifasını veren beş kanaldan biri. Diğerleri, Halk TV, KRT, Tele1, Bloomberg. Damat Albayrak istifa edince buna üç maymunu oynamayıp gazetecilik yaptığı için had bildirme, ceza kesip giyotin altında tutma, sakın ha gazetecilik yapma cezasıdır. Hukuk devletlerin bu olmaz. RTÜK’ün açıklaması, ‘orduya dil uzatmaya hakkı yok.’ 2 Aralık’ta karar veriyor ama internet sitesine koyduğunda ne yapacağı belli. RTÜK üyeleri niye toplanıyor? Saraydan almış talimatı. Bu açıklamayı yapanlar RTÜK’teki troller. Bu saray rejiminin her şeyi göze sokması midelerin kaldıracağı bir şey değil.

UTANDIRIN BİZİ, NORMAL SEÇİM YAPIN

Bir konu takvimimizde Anayasa Mahkemesi’nde üye secimi var. 17 Aralık’a ertelemişler. 17 Aralık’ta COVİD bitecek çünkü. Her şey daha kötüye giderken, 17 Aralık’a ertelemiş. İddia o ki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Yargıtay’a atanan İrfan Fidan… Makbul İstanbul Başsavcısı, ne istedilerse yapıyor. Onu aldılar Yargıtay’a atadılar. Bu seçimi bugün yapsalar olmuyor. Yargıtay’da bir süre görevini yaptırıp, Anayasa Mahkemesi’ne üye olarak seçilecek. Tanıdık mı? Tanıdık. AYM Raportörü Alparslan Altan’ı Ulaştırma Bakanlığı’na müsteşar yapıp, bir gün tutup alıp, AYM üyesi yapmışlardı. 15 Temmuz sonrası FETÖ’den alınan iki üyeden biri. Neymiş? Taktikler hep FETÖ taktiği imiş. Terör örgütünün biri gitmiş, hangi etki örgütü şu an yönetiyorsa, yarın altından ne çıkacak bilmiyoruz, ama örgütlü bir kötücül akıl devredeymiş, FETÖ şablonlarını kullanmaya devam ediyormuş. Utandırın bizi. Yapmayın. 17’sinde seçimi yapın, normal bir seçimi görelim.

YAPMADAN GİDİYORLAR

Bugün Meclis kapanıyor. AKP Grup önerisi öyleydi. Eldeki kanunu bitiremezler, daha birinci maddeye geçiliyor, itirazlarımız var. Gidecekler. Sonra bütçe, sonra tatil. 15 Ocak gibi buraya gelip devam. Yeri zamanı mı? Bir uzlaşı haftası yapamadınız. Cuma cumartesi oturup yapalım. Birkaç örnek vereceğim. Esnaflar kan ağlıyor, verilen kredilerin taksitleri geldi, ertelenmesi lazım. Krediler vergisiz taksitlendirilmesi lazım. Kiralardan stopajı kaldırılması lazım. AVM’lerin esnaf için bir gün kapalı kalmalı. Sosyal güvenlik primleri tam ve eksiksiz olarak ödenmeli. KOBİ’ler için KDV sisteminin revize edilmesi lazım. Katma değeri yüksek ürün üretecek firmalar için özel teşvikler, vergi destekleri gerekiyor. Asgari ücretten vergiyi kaldıralım. Gidiyorlar.

SAĞLIKÇILAR PERİŞAN OLDU

Sağlık çalışanları perişan oldu. Ölenler var, şehit sayılmalı. Yerlerine görev yapmak isteyen kahramanlar var. Hepsi birden atanmalı. Mevcut kadroların dinlenmesi için şart. Gerekirse 14 gün çalıştır 14 gün karantina uygulaması ile sağlık ordusunu sağlıklı tutup, bulaş riskini kırmak için yedek güç şart. Atamadan kapıyorlar. Ek ödemelerin yapılması gerekiyor. COVİD’in meslek hastalığı sayılması gerekiyor. Devlet ve üniversite hastanelerinin borçları silinmeli. Özel hastanelerin yoğun bakım üniteleri parası olanlar için konforlu alanlara dönüştürülmüş oysa salgında etkin kullanılması lazım. Diyoruz, dinlemiyorlar.

BİR TROLL AKLININ PEŞİNE...

İçinde bulunduğumuz günler, bir başka savruluşu, bir başka geriye gidişi, ‘biz bu filmi görmüştük’ dedirten sahnelerini yaşatıyor. ‘Erdemliler hareketi’ diye kurulan ama bugün kurucularının bırakın kuruluş değerlerinin tersini yaptığını söylediği, partinin birlikte kurduğu herkesi kapı önüne koymuş, yola birlikte çıktıklarını bırakmış, yolda sonradan birlikte olduklarıyla vesayet kurmuş saray vesayeti, enteresan ayıplara imza atmaya devam ediyor. Saray aklı; işçinin, emekçinin hakkını savunacak meslek örgütlerini, kendi ayakları ile ama saray akılları ile üniformalıların karşısına oturtup, orduyu sıcak tartışmaların içine çekilmesine alet ediyorlar. Bu görüntüler doğru değil. Dün Genelkurmay Başkanı’na samimi ricalarımızı ilettik. ‘Orada dur paşam’ dedik. Biz Genelkurmay Başkanı’na ayıp yapmayız. Genelkurmay Başkanı ayıbının da Hulusi Akar’da kalması lazım. Bir gece baktık, taktı kravatı. Takmadan önce de partili Genelkurmay Başkanlığı yapmıştı. O yüzden Genelkurmay Başkanı’nın siyasete girmemesi lazım. Görüntü 28 Şubat’ı hatırlatır. Ayrıca ‘bürokratik vesayeti kıracağız’ diyenlerin, atadıkları İletişim Başkanı’nın önlerine koyduğu vesayete teslim olmamaları lazım. Bir trolL aklının peşine orduyu, STK’ları takmaması lazım.

EZİLMEYEN TEK VATANDAŞ FAHRETTİN ALTUN

Fahrettin Altun... Borsa İstanbul Anonim Şirketi, karar almış; yönetim kurulu başkanı 24 bin, üyeler 18 bin alacakmış. Ayrıca bunlara makam arabası verilecekmiş, görev ile ilgili seyahatlerde temsil ödemeleri yapılacakmış. Sonra da diyor ki birden fazla yerden maaş alanlar için çıkan vergi de ödenecekmiş. Altında Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Altun var. Kendi maaşına zam yapan Recep Tayyip Erdoğan sanıyorduk, biri daha varmış, Fahrettin Altun; İletişim Başkanlığı’ndan, Borsa İstanbul’dan, Kırgısiztan Türkiye Manas Üniversitesi’nden maaş alıyor. Vergi çıkacak, onu da Borsa İstanbul ödeyecek. Millet bir asgari ücret ile geçinmeye uğraşırken, günlük 39 liraya mahkum edildi. Fahrettin Bey’in evine bir de eşi üzerinden Marmara Üniversitesi ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu’ndan maaş. Üç Fahrettin Bey’den iki hanımefendiden beş maaş. Millet kırılıyor. Vatandaşa enflasyonu ezdirmeyeceklerdi, ezilmeyen tek vatandaş Fahrettin Altun.

ZAM, SON ALTI AYIN ENFLASYONUNU KARŞILAMAYACAK

Vatandaşın gerçek enflasyonu en az yüzde 40. File geçen yıl kaça doluyordu, bu yıl kaça doluyor? Bakkala markete giden geçen sene kaça çıkıyordu, aynı şeyleri alsan bu sene kaça çıkıyorsun. File hafifliyor. Bunu çok net görmek lazım. TÜİK hesabına göre bile 14. Bu yılın enflasyon hedefi damadın 10,5. Bu hükümetin açıkladığı son ekonomik paket, çöp olmuş vaziyette. Memura üç, emekliye dört, işçiye üç. Bu makyajlı enflasyona göre, vereceğiniz zam son altı aydaki enflasyonu bile karşılamayacak.

BÜLENT TURAN RÜYASINDA MI GÖRDÜ

Alaattin Çakıcı tehditte bulundu. Yapılan tek açıklama Bülent Turan’ın yaptığı soruşturmanın başladığı. Bizim Genel Başkanımıza değil de AKP Genel Başkanı olsa o sabah koçbaşı ile kapıyı kırıp girmişlerdi. Şimdiye paketleyip koymuşlardı. Savcılık bile bir basın bülteni geçmiş değil. Bülent Turan, rüyasında gördüyse biz rüyasına inanıyoruz. Böyle bir devlet yönetimi olmaz. ‘Soruşturma açtım’ diyorsun, bilgi yok. Bu bilgiyi talep ediyoruz. 

ŞENTOP, SEN BİZİM PARLAMENTER SİSTEMİN CANINA OKUDUN

Sayın Şentop, öncekilere göre bir aktivizm içinde. Sayın Şentop'un uluslararası toplantılara katılmında, Meclis Başkanı olarak beyanlarından hiç şikayetim yok. Ama Sayın Şentop, her konuda konuşup bazı konularda susmayacak. Ahmet Mete’ye tehdit yapıldı, Şentop dakikalar içinde kınadı. Sayın Şentop’un yapması doğru. Ana Muhalefet Partisinin Genel Başkanı’na, bir mafya bozuntusu, olabilecek en ağır tehditleri açık açık el yazısı ile mektup yazarak iki kere yaptı. Buna niye susuyorsun? Sus pus olsan, akla gelmez. Uçan kuşa konuşuyorsun, bu meselede susuyorsun. Bu yapılan çifte standarttan utanç duyuyoruz. Bir de fıkra anlatmış Sayın Şentop Kazakistan Meclisi tarafından yapılan bir toplantıya katılmış. ‘2017 yılında anayasa değişikliği ve sonrasında atılan adımlarla Kırgısiztan’da parlamentonun güçlendirilmesi ve Kazak halkının yönetimdeki temsilinin artırılması Nursultan Nazarbayev’in demokrasi ve devlet anlayışının somut örneğidir.’ Fıkraya bak. Aynı tarihte, sen ne yaptın? Parlamentonun yetkilerini azaltın, yasa çıkarma yetkisinin yarısını Cumhurbaşkanlığı kararnamelerine devreden, bakanlara soru sorma yetkisini kaçıran, çarpık bir sistemi getiren değişiklikte Anayasa Komisyonu başkanıydın. Aynı tarihte sen bizim parlamenter sistemin canına okudun.

SOYLU, BUGÜN O NOKTAYA GELMİŞ

Süleyman Soylu, ‘terör örgütleri adlarından söz ettirerek, gündemde tutarlar’ diyor. Vallahi çok doğru. 31 Mart seçimlerinden önce 24 Haziran’a kadar olan seçimlerde yalvardım size. Ne kadar terör örgütü adı biliyorsanız, anıp anıp ‘CHP kazanırsa bunlar kazanacak.’ ‘Ankara’yı CHP kazanırsa su faturalarını şu terör örgütü dağıtacak’ dediniz. O zaman dedim ki ‘Terör örgütlerinin adını anmayın, reklamını yapmayın.’ Bugün o noktaya gelmiş. El aleme verir talkını kendi yutar salkımı.(ANKA)