CHP’li Özel, Manisa İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, Muharrem İnce’nin düzenlediği basın toplantısına ilişkin bir soruya, “CHP, şahısların geleceğinin planlandığı bir parti değildir, Türkiye’nin geleceğinin planlandığı bir partidir. 100 yıllık bir partidir."dedi.

Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bir televizyon programındaki açıklamalarına ilişkin olarak, “Damat Albayrak’ın bilmediği bir şey var. Dolar arttıkça, hayat pahalanıyor, garip gureba, fakir fukara zorluk çekiyor. Dolar arttıkça, gelir seviyesi düşük olanlar, fakirler, esnaflar, memurlar, çiftçiler zorluk çekiyor. Hiçbirisinin geliri dolarla değil ama tüm giderlerini dolar belirliyor. Dolar kurundaki 10 kuruşluk artış, Türkiye’nin toplam dış borcunu 47 milyar dolar artırıyor” dedi.

Özel,“Türk Lirası, cumhuriyet tarihinin en ağır krizlerinden birini yaşarken, ekonominin başındaki Berat Albayrak, bir televizyon programında herkesi şaşkına çevirten, ekonomiden anlayan herkesi utandıran, herkesin geleceğe yönelik ümitlerini karartan değerlendirmelerde bulundu” dedi. Özel, “Doların artmasından endişe duyulduğuna ilişkin bir soruya ‘Dolarla mı maaş alıyorsunuz’ diye soruyor. Dolarla maaş alsa insanlar zaten artmasından korkmazlar. Ama Türkiye’de hiçbir emekli, hiçbir asgari ücretli dolarla maaş almıyor, hiçbir esnaf dolarla ciro yapmıyor. Türkiye’de asgari ücretle geçinmeye çalışanlar doların sefasını sürmüyor, cefasını çekiyorlar” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:

DÖVİZDEKİ ARTIŞ TÜRKİYE’NİN BORCUNU ARTIRIYOR

“Damat Albayrak’ın bilmediği bir şey var. Dolar arttıkça, hayat pahalanıyor, garip gureba, fakir fukara zorluk çekiyor. Dolar arttıkça, gelir seviyesi düşük olanlar, fakirler, esnaflar, memurlar, çiftçiler zorluk çekiyor. Hiçbirisinin geliri dolarla değil ama tüm giderlerini dolar belirliyor. Doların her 10 kuruşluk artışı, mega projelere verilen döviz garantileri nedeniyle Türkiye’nin TL cinsinden borcunu 14,6 milyar TL artırıyor. Dolar kurundaki 10 kuruşluk artış, Türkiye’nin toplam dış borcunu 47 milyar dolar artırıyor. Yumurta küfesi damat beyin sırtında değil. Damat bey konuşuyor, gülüyor, dalga geçiyor ama bu yükü Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları çekiyor, zenginleri değil, yoksulları, memurları çekiyor. İşçi, memur, emekli dolarla maaş almıyor ama köprüleri yapanlar parayı dolarla alıyorlar, tünel yapanlar geçişten parayı dolarla alıyor, şehir hastanelerini yapanlar yıllarca dolar üzerinden para alacaklar. Pandemi başlarken Genel Başkanımız çağrıda bulunmuştu. Dolar cinsinden Hazine taahhütlerini TL’ye çevirin, sabitleyin, 1 sene de ödemeyin diye. Şimdi düşünün bakalım, bizim bu önerimizi yapsaydınız, Türkiye böyle bir krizi yaşıyor olur muydu?

BU SENE DOLAR YÜZDE 30 FIRLADI

Ne diyor Berat Albayrak, ‘BMW pahalandı, Mercedes pahalandı, buna üzülüyorlar’. Vatandaşın BMW, Mercedes’i gördüğü, bindiği mi var. Onlara binen kibirli damat sensin. Vatandaşla alay etmeyi, kendi içinde yaşadığın lüksü sanki vatandaş yaşıyormuş gibi ifadeler kullanmayı bırak. Hukukun üstünlüğünün olmadığı, yetkilerin tek bir elde toplandığı, bir kişinin her şeye karar verdiği ülkelere kimse güven duymaz, parasını getirmez, gelmiş olan yabancı sermaye de kaçar. Söylediklerimiz bir bir gerçekleşiyor. Uyarmıştık. Recep Tayyip Erdoğan 2015’te cumhurbaşkanı olduğunda dolar 2,15 TL. 16 Nisan rejime kasteden anayasa değişikliğinde 3,66 TL’ye, 24 Haziran’da saray rejimi başladığında 4,68 TL’ye bugün 7,36 TL’ye çıktı. Yarın nereye fırlar bilinmez. Sadece 2 yılda yüzde 57, sadece bu sene yüzde 30 dolar fırlamış.”

MERKEL’İN SÖZÜNE KANANLAR TÜRBÜLANSTAN SORUMLUDUR

Özel, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’yi “Yunan medyasının ağzıyla” konuşmakla itham etmesine ilişkin olarak, “Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinde geriye gidiş var. Kıbrıs Barış Harekatı’nın kazanımlarını kaybediyorsunuz, Ege’de Yunanistan’a karşı Lozan’ın kazanımlarını kaybediyorsunuz. Yunanistan adım adım Ege’deki adaları silahlandırırken izleyip baktınız, gerekli cevabı vermediniz. Şimdi çıkmış, CHP Yunan basınının ağzıyla konuşuyor diyor. Bu nasıl bir insafsızlık, bu kadar büyük bir yalanı atabilmek nasıl bir cesaret. Bir kez daha uyarıyoruz. Mavi Vatan’da ve Ege’deki egemenlik haklarını adım adım kaybediyorsun. Bunun ilk adımını Lozan’ı tartışmaya açarak bataklığa ilk adımını sen attın. Kazanımlarımızı kaybetmene izin vermeyeceğiz. Biz Oruç Reis aramalara devam etmelidir derken, Merkel’in sözüne kanıp da Oruç Reis’i Türkiye’ye geri çağıranlar bugün içinde bulunulan türbülanstan sorumludurlar” ifadesini kullandı.

CHP SUNİ GÜNDEMLERLE İLGİLENMEYECEK

Özel, Muharrem İnce’nin düzenlediği basın toplantısına ilişkin bir soruya, “CHP, şahısların geleceğinin planlandığı bir parti değildir, Türkiye’nin geleceğinin planlandığı bir partidir. 100 yıllık bir partidir. Aydınlanma devriminin ve çağdaşlaşma hareketinin partisidir. Bu yüzden CHP’liler kişisel kariyer planlarıyla değil, CHP’nin ülkenin geleceğiyle ilgili planlarıyla ilgilenirler. Milletvekillerimizin yaz dönemi çalışmaları başladı. Kendilerine yapmış olduğumuz telkin, halkın gerçek gündemiyle ilgilenmeleri yönündedir. İşsizlikle, yoksullukla ve pandemiyle ilgilenmeleri yönündedir. Partimize ve ülkemize dayatılan suni gündemlerle ilgilenmeme yönünde milletvekillerimizin kararlılıkları vardır. Partinin çekilmeye çalışıldığı suni gündemle ilgilenmeyecekler” yanıtını verdi.