Gelecek Parti Sözcüsü Serkan Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "95 milyar dolar döviz rezervi" ve damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak hakkındaki açıklamalarına, "Damadınız bu dövizlerle memleketin borcunu azaltmak yerine piyasaya savaş açtı ve bu savaşı da kaybetti. Kısacası damadınız sizin verdiğiniz yetki ile hem milletin mevcut parasını kaybetti, hem de milleti borçlandırdı" yanıtını verdi.

Özcan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında hükümetin ekonomi politikalarını ve döviz rezervi tartışmalarına ilişkin konuştu. Özcan, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in çıplak arama iddialarını, "kurgusal" olarak nitelendirmesine de sert bir dille tepki gösterdi. Özcan, "Sayenizde cezaevleri doldu, taştı Hanımefendi. Adaletsiz bir infaz yasasıyla, kalemini kullananı içeride tutup silahını belinden düşürmeyeni salıverdiniz!" diye konuştu.

Özcan, özetle şunları söyledi:

HEM KAYIP HEM BORÇ

"Sayın Cumhurbaşkanı rezervlerin 95 Milyar dolar olduğuna inandırılmış görünüyor. O zaman tane tane anlatıp sayın Cumhurbaşkanının tekrar kandırılmasına karşı görevimizi yapalım. Damadınızı göreve getirdiğinizde 102 Milyar dolar olan rezervlerin 32 Milyar doları TCMB’ye aitti. Kalan 70 Milyar doları ise borçtu Sn.Cumhurbaşkanı. Damadınız kendi döneminde TCMB’nin elindeki 32 Milyar doları sattı, yetmedi üstüne TCMB’yi ilaveten 63 milyar dolar borçlandırdı, onu da sattı. Üstüne ihracatçılardan aldığı dövizi de biriktirmeyip yine sattı. Hepsini toplayınca tam 128 milyar dolar ediyor Sn.Cumhurbaşkanı. Ne acıdır ki bu 128 milyar dolar satılırken devletin dış borcu arttı, üstüne dövizle iç borç da almaya başladı. Damadınız bu dövizlerle memleketin borcunu azaltmak yerine piyasaya savaş açtı ve bu savaşı da kaybetti. Kısacası damadınız sizin verdiğiniz yetki ile hem milletin mevcut parasını kaybetti, hem de milleti borçlandırdı. "

SAYENİZDE CEZAEVLERİ DOLDU

"Kendisi de bir 28 Şubat mağduru ve şimdi Hukukçu Milletvekili olan hanımefendinin 'çıplak arama mağduru' kadınlarla ilgili söylediği sözleri dinlemişsinizdir.  'Propaganda' diyor, her türlü hukuk dışı ifadeyi kullanıyor ama bir tek 'hak' diyemiyor, 'adalet' diyemiyor! Mağdurların üzerinde tepinmekten çekinmiyor. Üzerinde konuştuğu konudan da bihaber bu arada.  Çıplak aramaya maruz kalan mağdurlar öyle bir yıl falan beklemediler Hanımefendi. Maruz kaldıkları onur kırıcı muamelenin ardından hemen şikayetçi oldular. Üstelik bekleseler ne olur! Yaşanan psikolojik travmaları dile getirmek kolay bir iş midir? Hanımefendinin hukukçu mantığını yitirdiği belli de 'bir topluluğa olan öfkeniz sizi adaletsizliğe sevketmesin!' buyruğunu ne çabuk unuttu! Sayenizde cezaevleri doldu, taştı Hanımefendi. Adaletsiz bir infaz yasasıyla, kalemini kullananı içeride tutup silahını belinden düşürmeyeni salıverdiniz!"

AKPLİ ÖZHASEKİ'YE TEPKİ

"Unutmayınız ki dün, Refah Partisi’ni, Fazilet Partisini ve HADEP’i kapatan zihniyet bu ülkeye ne denli düşman bir zihniyet idiyse, bugün milyonlarca Kürt seçmene açıkça ve vicdansızca 'lanet okuyan' kafalar da o denli bölücü, dışlayıcı ve halk düşmanı kafalardır."