AKP’ye yakınlığı bilinen Optimar Araştırma’nın Temmuz ayı anketine göre Cumhur İttifakı başka araştırma şirketlerinin verilerinin aksine Millet İttifakı’na 10 puan fark attı. Ancak bu oran da Erdoğan’ın seçilmesine yetmiyor.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’nin yer verdiği bilgilere göre Optimar’ın bin 613 kişi ile yüz yüze yaptığı ankette Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 46 oldu. Millet İttifakı’nın oyları ise yüzde 36,3’te kaldı. Optimar’a göre iki ittifak arasındaki oy farkı 9,7 puana yükseldi.

AKP’NİN OY ORANI YÜZDE  36 İYİ PARTİ YÜZDE 10’U ZOR GEÇİYOR

Selvi’nin ‘güvenilir anket firması’ olarak tanımladığı Optimar’ın araştırmasına göre AKP’nin oy oranı kararsızların oyları dağıtıldığında yüzde 36 oldu. CHP’nin oy oranı ise yüzde 26’da kaldı. Birçok araştırma şirketine göre yüzde 15’in üstünde oy alan İYİ Parti’nin oy oranı Optimar’ın anketine göre yüzde 10,3. Barajı geçmekte zorlanan MHP, bu ankette yüzde 10’a ulaştı.

Ankete göre seçimlerin kilit partisi rolündeki HDP yüzde 10, Altılı masada yer alan DEVA yüzde 1,6, Saadet Partisi yüzde 0,8, Gelecek Partisi ise yüzde 0,4 oranında oy aldı.