Meclis Genel Kurulu’nda yapılan görüşmeler sırasında AKP’li milletvekili Semiha Ekinci’nin konuşması sırasında gerginlik yaşandı. MHP Mersin Milletvekili Olcay Klavuz, HDP’lilere küfür etti. Klavuz, milletvekillerinin tepkisi üzerine Klavuz, “Sayın Başkanım, AK Parti Milletvekilimiz Hanımefendi konuştu, oradan ben alkışladım diye bana bakıyordu. Ben kimi alkışlayacağımı kimi alkışlamayacağımı sana mı soracağım” dedi. Klavuz, “Ne hakareti etmişim? Etmedim” diyerek, kendini savundu.

HDP ve AKP’liler arasında yaşanan tartışma ardından Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, birleşime 15 dakika ara verdi.

Meclis Genel Kurul görüşmeleri kapsamında tutanaklara yansıyanlar şöyle:

“Semiha Ekinci: Selahattin Demirtaş'ın ‘7'den 70'e bütün halklarımızı sokağa ve harekete geçmeye çağırıyoruz, bundan böyle her yer Kobani'dir’ diyerek fitilini ateşlediği 6-8 Ekim katliamının yıl dönümü. Elleri altındaki bindirilmiş kıtaları sokağa salarak onlarca sivil, savunmasız vatandaşlarımız çocuklarımızı taşlarla linç ettirip, katlettiler. İşyerlerini, evlerini yakıp, bölgeyi cehenneme çevirdiler.

Ayşe Sürücü: Ayıptır, ayıp! HDP'nin 37 üyesi katledildi.

Semiha Ekinci: Aynen 2015 Ağustosunda bir özyönetim saçmalığı adı altında hendekçilik oynayarak 5 kentimizin neredeyse tamamını yerle bir edip, yüz binlerce insanımızın evlerini yurtlarını terk etmesine sebep oldukları gibi.

Erol Katırcıoğlu: Yalana devam.

Semiha Ekinci: Sivil, savunmasız insanların katilidir bunlar. Bugün 6-8 Ekim olaylarının yıl dönümü vesilesiyle yüce Meclisimizin huzurunda bu cinayet şebekesini bir kez daha lanetliyor, hayatını kaybeden başta Yasin Börü ve arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor...

İbrahim Aydemir: Bravo! Helal olsun.

Olcay Klavuz: Yavşak! (HDP’lileri kastederek)

Erdal Aydemir: Daniskası sensin! Daniskasın sensin!

Olcay Klavuz: Ya, milletvekilini alkışlıyorum, bana bakıyor ya!

Erdal Aydemir: Küfrediyor ya! Sana yakışıyor mu küfür?

Olcay Klavuz: Terbiyesiz!

Filiz Kerestecioğlu: Küfür ettin, küfür.

Erdal Aydemir: Sana iade ediyorum küfrünü! Küfür ettin.

Olcay Klavuz: Kimi alkışlayacağımı senden mi öğreneceğim ahlaksız herif!

Erdal Aydemir: Bu küfrü sana iade ediyorum. Aynısını sana iade ediyorum.

Olcay Klavuz: Sayın Başkanım, AK PARTİ Milletvekilimiz Hanımefendi konuştu, oradan ben alkışladım diye bana bakıyordu. Ben kimi alkışlayacağımı kimi alkışlamayacağımı sana mı soracağım!

Ayşe Sürücü: Sayın Başkan, hakaret etti.

Olcay Klavuz: Ne hakareti etmişim? Etmedim.”