MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine tepki göstererek partisinden istifa eden MHP Kayseri Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç, katıldığı bir televizyon programında saldırıya uğradı.

Deniz Postası’nın “Ramazan Sohbetleri” programına katılacak olan konuğu Sedat Kılınç, gazete binasını basan 40-50 kişilik grubun saldırısına uğradı. Konuğu Sedat Kılınç’ı korumaya çalışan gazeteci Azim Deniz de darp edildi.

‘ZORBACA MÜDAHALEYİ KINIYORUZ’ 

Deniz Postası’dan yapılan açıklamada, “İnsanların haber alma ve habercilik özgürlüğüne yapılan bu zorbaca müdahaleyi kınıyoruz. Bu saldırının hiçbir haklı tarafı olamaz. Her insan düşünce özgürlüğüne sahiptir” denildi.

NE OLMUŞTU?

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un, halkın yaşadığı ekonomik zorluklarla ilgili sözlerini ardından partiden ihraç talebiyle disiplinie sevk edilmişti.

Ersoy’un “Enflasyon rakamları gerçeği yansıtmıyor, zamlar milletin belini büküyor” açıklaması nedeniyle ihracının istenmesine tepki gösteren Sedat Kılınç, MHP’den istifa etmişti.

Dün TELE 1 Televizyonu’na açıklama yapan Kılınç, “Baki Ersoy’un eleştirdiği şeyler doğru, yanlış bir şey yok. Herkes biliyor. Markette gittiğinde herkes enflasyonun farkında” demişti.