İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüştü. Akşener, “Ben gerilimli dönemde bir ‘memleket masası’ önermiştim Sayın Erdoğan’a. İlginç bir şekilde Sayın Erdoğan’ın küçük ve minik ortak tarafından neredeyse oklandım, bir kurşun sıkmadılar. Şimdi Sayın Destici’nin bu ziyaretleri belki Türkiye’nin bu diş sıkarak birbiri ile konuşan gruplarının dişlerini açmasına sebep olur” diye konuştu.

Akşener, parti genel merkezinde kendisini ziyaret eden Destici ile bir araya geldi. Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yeni anayasa" çağrısını görüşmek ziyarette bulunduğu belirtti. Akşener, "Destici’nin bu ziyaretleri belki Türkiye’nin bu diş sıkarak birbiriyle konuşan gruplarının dişlerini açmasına sebep olur” dedi.

"İLK DÖRT MADDENİN DEĞİŞTİRİLMEMESİ, DOKUNULMAMASI GEREKTİĞİNE DAİR DESTİCİ İLE AYNI SAYFADAYIZ"

Akşener, görüşme sonrası şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Erdoğan’ın ortaya koyduğu ‘Anayasa yapacağız’ sözüne dair kendi görüşlerini bizimle paylaştılar. Başka konularda da görüş alışverişinde bulunduk, gerçekten ben şahsen istifade ettim. 2010 anayasa değişikliğine ‘hayır’ demiş ve çalışmış bir insanım, 2017 anayasa değişikliğine dair referandumda da iyi çalışmaya gayret etmiş bir insanım. Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirilmemesine ve dokunulmaması gerektiğine dair Sayın Destici ile aynı sayfadayız. 1921,1924,1960, 1982 anayasaları ortak bir noktası var bu dört madde ile alakalı kimse oraya elini uzatmamış. Biz bugün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diye sunulan her şeyin bir şahsın iki dudağı arasına sıkıştırıldığı, ekonomik manada, hukuki manada, TBMM’nin hızlı karar alması gerektiği gibi konularda uçacaktık, aşacaktık, kaçacaktık bunların olmadığını ve Türkiye’nin sıkıştığını gördüğümüz için iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sistem diye bir tarife vesayet odaklarının da ortadan kaldırıldığı, vesayet haklarının siyasetin içine burnunu sokmadığı gerçekten demokrasinin, hukukun, adaletin tesis edildiği, liyakat sisteminin tesis edildiği bir sistemi öneriyoruz, bunun peşinde de epeydir çalışıyoruz.

“DESTİCİ ‘ÖNYARGISIZ BAKIN’ DEDİ, KATILIYORUM”

Yeni anayasanın içinde neler var bilmiyoruz, ama Sayın Destici, ‘önyargısız bakın her şeye’ dedi. O önyargı konusuna katılıyorum biz birbirimize önyargılı olmamalıyız. BBP’nin bir özelliği var hem Cumhur ittifakının bileşenleri ile hem de millet ittifakının bileşenleri ile irtibat kurma imkanına sahip. Bu tutumu ve pozisyonu Türkiye açısından çok önemli buluyorum. Bugün bizimle görüştü bildiğim kadarıyla önümüzdeki hafta CHP ile görüşecek. Bu önemli bir pozisyondur bu pozisyonun muhafazası Türkiye açısından da önemlidir.

"BELKİ BU ZİYARET SIKILAN DİŞLERİN AÇILMASINA SEBEP OLUR"

Ben gerilimli dönemde bir ‘memleket masası’ önermiştim Sayın Erdoğan’a. İlginç bir şekilde Sayın Erdoğan’ın küçük ve minik ortak tarafından neredeyse oklandım, bir kurşun sıkmadılar. Şimdi Sayın Destici’nin bu ziyaretleri belki Türkiye’nin bu diş sıkarak birbiri ile konuşan gruplarının dişlerini açmasına sebep olur. 

DESTİCİ: TAM DEMOKRATİK SİYASİ PARTİLER VE SEÇİM YASASI KANUNU İSTİYORUZ

Destici'nin açıklamaları da şöyle:

"BBP olarak sokakta kurulan ve daha sonra 2017 referandumu ve bugün de bu duruşumuzu net bir şekilde ifade eden bir siyasi partiyiz. Büyük birlik partisinin bugünkü ziyaretinin ana konusu yeni anayasa. Biz güvenliği, özgürlüğü, refahı ve tabi ki adaleti esas alacak bir anayasasından yanayız. Ve yine biz Türkiye’nin 1980 darbesini gerçekleştirenlerin yaptığı 82 Anayasası’ndan, darbe ürünü olan anayasadan da kurtulmasını, kurulduğumuz günden beri ifade ediyoruz. Bugün bu kararlılığımızı devam ettiriyoruz. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda bir çağrısı oldu. Biz bu çağrıyı samimi desteklenmesi gereken hatta onun öncesinde konuşulması gereken bir çağrı olarak görüyoruz. Biz tam demokratik bir siyasi partiler yasası ve seçim kanunu istiyoruz ve bu konuda çok açığız, çok netiz."