Memleket Partisi bugün resmen kuruldu. Parti Kurucular Kurulu Muharrem İnce’yi oy birliği ile Genel Başkan seçti. Kurul yaptığı görev dağılımı ile Muharrem İnce'nin A takımını da belirledi. Gaye Usluer Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü olurken, CHP’den ayrılarak bağımsız olan 3 milletvekili de genel başkan yardımcılığı görevine getirildi. Böylece Memleket Partisi, TBMM’de temsil edilen 13. parti olurken, Türkiye'de bugün Yargıtay kayıtlarına göre var olan aktif parti sayısı da 104'e yükseldi. 

Eski milletvekili Gaye Usluer ve beraberindeki partililer bugün öğlen saatlerinde İçişleri Bakanlığı’na giderek Memleket Partisi’nin kuruluş dilekçesini teslim ettiler. Daha sonra Memleket Partisi Kurucular Kurulu üyeleri Dikmen’de bulunan genel merkeze geçerek partideki görev dağılımını belirledi. Toplantıda Muharrem İnce Genel Başkan seçilirken, Genel Başkanvekilliği ve Parti Sözcülüğüne Gaye Usluer, Genel Sekreterliğe ise Hakkı Akalın getirildi.

CHP’den istifa ederek bağımsız olan 3 milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel de 5 kişiden oluşan genel başkan yardımcıları arasında yer aldı. Nurdan Demirbağ ile Serhat Galip de diğer genel başkan yardımcıları oldu.

"PARTİNİN SLOGANI 'MAVİ'"

Görev dağılımının ardından basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Gaye Usluer, partinin sloganının "Mavi" olduğunu söyledi. Usluer’in verdiği bilgiye göre Merkez Yürütme Kurulu'ndaki (MYK) görev dağılımı şöyle oldu:

- Genel Başkan: Muharrem İnce

- Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü: Gaye Usluer

- Genel Sekreter: Hakkı Akalın 

- Genel Başkan Yardımcıları: Hüseyin Avni Aksoy, Özcan Özel, Mehmet, Ali Çelebi, Serhat Galip, Nurdan Demirbağ, Mevlüt Dudu, Mert Ünlü, Yavuz Kayhan Yüreğir

- Genel Sayman: Serkan Ufuk Akgün

- MYK Üyeleri: Nejat Elaldı, Ali Rıza Büyükuslu, İpek Özkal Sayan, Serkan İleri, Çiğdem Bayraktar Ör, Fatih Pala, Özgün Öztunç, Asuman Ali Güven, Burak Savtur, Süleyman Erguner.

- Disiplin Kurulu Başkanı: Mustafa Kemal Çiçek 

"İNCE'NİN 13 DANIŞMANI OLACAK"

Partideki Genel Başkan Danışmanları ise 13 kişi olarak açıklandı. Belirlenen Genel Başkan Danışmanları şöyle:

"Yusuf Sel, Alper Karaoğlan, Gürbüz Evren, Bilin Neyaptı, Mehmet Kazancıoğlu, Burak Hasar, İlkay Yıldırım, Ali Tunç Can, Kerem Donat, Mahir Bakan, Özlem Güzey Kocataş, Meryem Şengül Kala, Ahmet Özalp"