AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gündeme dair katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. 

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerini iptalinin gerekçeli kararına ilişkin konuşan Kurtulmuş, “YSK bir mahkeme niteliğinde, her karar oy birliği ile alınmıyor. İptal nedeni seçim kurulu ve sandık kurulları ile ilgili durum. Sandık kurullarının yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle böyle bir karar verilmiş. Oyların sayım dökümüyle ilgili bir durum da var. Bazı sandıklarda oy yok, bazı sandıklarda AK Parti'nin oyları kaydırılmış. YSK siyasi bir organ değil, YSK CHP adayından seçimi alıp AK Parti adayına vermiş değil” dedi. 

İstanbul seçiminde kızmış, küsmüş, rahatsız olmuş seçmen için telafi imkânı ortaya çıktığını söyleyen Kurtulmuş, “Kızmış veya küsmüş seçmenimiz pişmanlık duygusu içerisinde. Ne kadar çok insan sandığa giderse demokrasinin standardını yükseltmiş olur. Bu seçimde tek tek insanlarla temas belirleyici olacak. Binali Yıldırım aktif bir seçim kampanyası yürütüyor. Yüz yüze herkese dokunarak kim kime nazı geçiyorsa bunları anlatabileceğimiz bir seçim kampanyası olacak” dedi.

Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesine ilişkin de Kurtulmuş, şu açıklamayı yaptı: “Bizim yanlış bir alışkanlığımız var. Her şeyi seçime endeksleyemeyiz. Bir taraftan seçim olur bir taraftan da Türkiye’nin işlerinin düzgün bir şekilde yürütülmesi söz konusu. Öcalan gelişmesinin İstanbul seçimlerinin gölgesinde değerlendirilmesi son derece yanlıştır. Bu hukuki bir durum. Nihayetinde ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası alan terör örgütü İmralı’da bulunuyor. Bazı zamanlarda görüşmeleri kısıtlanıyor, bazen izin veriliyor. Bu sadece bugün değil dün de böyleydi. Kaldı ki biz artık bu tür şeyleri de geride bırakmamız lazım. İmralı’da avukat görüşmesinin sağlanmasının çok politik bir alana çekilmesine karşıyım. Bazı talepleri olabilir, bunlar herhangi bir mahkûmun avukatıyla görüştüğünde söyleyeceği taleplerdir.”(MA)