CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Merkez Bankası rezervi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "128 milyar dolar toz oldu gitti. Madem ki dengelemek için kullanmış, esnafta yok. Çiftçi de yok. Emekli de yok.  Kimsede yok.  Bu para nerede? İnatla devlet yönetilmez. Senin inadın yüzünden bu ülkede 10 milyondan fazla işsiz var. Erdoğan, 'Koltuk benim olsun, memleket mahvolsun' diyor" eleştirisini yöneltti.  

HDP'li milletvekillerinin fezlekelerinin oylamasıyla ilgili olarak "Eller kalkıp inecek" diye açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Bu milletvekillerinin bir iradesi yok mu? Bu milletvekilleri 'Ya şu dosyaya bir bakalım.' demeyecek mi? Erdoğan diyor ki 'Demeyeceksiniz. El kaldırıp, indireceksiniz.' Ne demek bu? 19 Mayıs hareketlerini yapacaksınız Meclis'te."dedi.

Kılıçdaroğlu Aksaray'da yaptığı esnaf ve çiftçi ziyareti sonrasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Merkez Bankası'ndaki 128 milyar doların  piyasalardaki dalgalanmayı önlemek amacıyla kullanıldığına" ilişkin açıklaması konusundaki soruya Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

DEVLET AKILLA YÖNETİLİR

"Bu açıklama doğru bir açıklama değil. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir açıklama. İnat etti damadı getirdi. 128 milyar dolar toz oldu gitti. Madem ki dengelemek için kullanmış, esnafta yok. Çiftçi de yok. Emekli de yok.  Kimsede yok.  Bu para nerede? İnatla devlet yönetilmez. İnatla azim arasındaki fark akıldır. Devlet akılla yönetilir. Senin inadın yüzünden 128 milyar dolar yok oldu. Senin inadın dolayısıyla 10 milyondan fazla işsiz var ülkede. Senin inadın yüzünden esnaf kan ağlıyor. Sen partinin kongrelerini yapıyorsun. Sosyal mesafe sıfır, lebalep dolu. Esnafa gelince, 'Aman ha covid var.' Kimin yüzünden, bir inat yüzünden. Devlet akılla değil inatla yönetiliyor. Sen inat edip işsizlere, esnafa çare olsana. Erdoğan, 'Koltuk benim olsun, memleket mahvolsun' diyor." 

19 MAYIS HAREKETLERİ Mİ YAPACAK

CHP Lideri, bazı milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin TBMM'ye gönderilen 33 fezleke ile ilgili soruyu ra şöyle yanıtladı:

"Dosyalar gelecekmiş,  dokunulmazlık dosyaları falan filan. Yıllardır aylardır söylüyorum. Bir partinin Genel Başkanı mahkemeye hakim tayin edemez. O mahkemeye güven olmaz. Yargı bağımsızlığı var mı yok. Erdoğanın talimatını savcılar derhal yerine getiriyor. İstediği adamı hapse attırıyor. Şu konuşma üslubuna bakın, 'Meclise gelecek eller kalkacak inecek.' Eller kalkacak inecek dediğin adamlar bu ülkenin seçtiği milletvekilleri. Bu milletvekillerinin bir iradesi yok mu? Bu milletvekilleri, 'Şu dosyaya bir bakalım' demeyecekler mi? Erdoğan, 'El kaldıp indiriceksiniz' diyor. Ne demek bu? Mecliste 19 Mayıs hareketleri yapacaksınız demek. Bu ülkeye millete yazıktır. Böyle yönetim tarzı olur mu? Bu yönetim tarzı akıldana uzak, deve inadına dayanan bir yönetim tarzıdır. Yanlışı da dinlemek istemiyor. Allah akıl fikir versin." (ANKA)