MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair konuştu. Konuşmasında ABD'nin bazı körfez ülkeleriyle hain bir senaryo üzerinde kafa yorduğuna dair iddiaların havalarda uçuştuğunu dile getiren Bahçeli, Birleşik Arap Emirlikleri’nden İsrail'e kadar Türkiye'yi köşeye sıkıştırmayı amaçlayan ülkelerin örtülü operasyonları anlaşıldığı kadarıyla şiddet ve yoğunluk kazandığını söyledi.

KILIÇDAROĞLU’NA YÜKLENDİ

Sözlerinin devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Bahçeli,“Kılıçdaroğlu ve diğer yandaşları bu operasyonların siyasi ayağıdır” dedi. 

Bahçeli, “Biden'ın dümen suyuna giren gazına giren kanlı teknesine binen Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'nin erken seçim isteği, sahibinin sesidir. Türk milleti böylesi bir tuzağa kesinlikle düşmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun erken seçim için yaptığı referandum çağrısı ile "Mafya Cumhur İttifakı'nın üçüncü ayağı” şeklindeki açıklamalarına yanıt veren Bahçeli, şunları söyledi: “Desteksiz sallayan Kılıçdaroğlu, Anayasa ile ilgili referandumu yerine seçimlerin yapılıp, yapılmamasıyla ilgili referandumdan bahsediyor. Mafyayı Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağı gören Kılıçdaroğlu, yine yalan makinesi olmakla kalmıyor organize suç çetelerini nefesi, Türkiye düşmanlarının da nesnesi olduğunu görmüyor göremiyor. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine siyasi propaganda üretimini kimin yaptığı söylem ve eylem sınırını hangi suçluların belirlediği herkesçe bilinmektedir. Kılıçdaroğlu masal anlatmasın, ruh ikizi haline dönen mafyaya baksın. Bizim mafya ile ortak olduğumuzu söylemek bariz bir saptırmadır."

‘ERKEN SEÇİM YOK’

Gündemlerinde erken seçim olmadığını vurgulayan Bahçeli, “Cumhur'un ve Cumhur İttifakı'nın ortak iradesi nettir. Bugünden itibaren seçimlere 754 gün kalmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu önce sabret sonra seyret. Salgın döneminde dünyanın bile içine gömüldüğü ekonomik şikayetleri siyasal itiraza dönüştürüp, kara propagandaların garsonluğunu yapmak doğru, samimi değildir. Vatan ve millet sevgisiyle de bağdaşmayacaktır. Mesele patates, soğan, domates yiyemiyoruz itirazını seslendirirken birdenbire hain kurşunları yersek, ülkemizi yemeğe çalışanlara gözümüzü ve vicdanımızı kapatırsak tarihi varlığımızı nasıl koruyabiliriz? CHP yönetimi bağımsızlık ve bekamız risk altındayken hangi yangından neyin yenilip yenilmediğinden söz açıyor” diye konuştu.

'TÜRKİYE SURİYE'YE ÇEVRİLMEK İSTENİYOR'

Konuşmasının devamında Suriye’de yaklaşık 10 yıldır iç savaş yaşandığı üzerinde duran Bahçeli, “Ülke topraklarının üçte biri kontrol dışıdır. Esat 2017'te yüzde 88 olan oyunu yüzde 95,1'e çıkarmıştır. Göstermelik diğer iki başkan adayı da beklendiği gibi havalarını almıştır. İç savaşın Suriye ekonomide maliyeti 1 trilyon 200 milyon dolardır. Sefalet diz boyudur. İç savaş olmasaydı dahası 1 trilyon 200 milyar dolar da Suriyelilerin hizmetine harcansaydı, bugünkü kara tabloya mahkum olurlar mıydı? Kılıçdaroğlu ve yakın ekibi Suriye trajedisinden hiç mi ders çıkarmıyorlar? Türkiye'yi Suriye'ye çevirmek için yazılan rezil senaryoları da mı görmüyorlar?” dedi.