Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’nın (MB)  faiz kararını açıklaması öncesi sanal medya hesabından, “#HemenSeçim” hashtagıyla  “Artık dur Erdoğan” paylaşımında bulundu.

Merkez Bankası’nın faiz kararının açıklamasının ardından ise, “#ErkenSeçim” hashtagiyle, “Merkez Bankası Müdürü Erdoğan ülkeyi felakete sürükledi, ızdırabını 84 milyon olarak çekiyoruz. Tüm ülke kaygı içinde yarını bekliyoruz. Milletimize bu reva mıdır? Artık kaçma Erdoğan, bu işi ancak erken seçim temizler!” dedi.

ÇAĞRI YAYILDI

Kılıçdaroğlu’nun ardından “#ErkenSeçim” ve “#HemenSeçim” hasthtagiyle milletvekilleri ve farklı kullanıcılar tarafından da paylaşımlar yapıldı. Paylaşımlar şu şekilde;

* CHP Milletvekillerinden Murat Emir, “Dolar kuru tarihi zirvesini 10,67 ile yeniledi. TÜİK'e göre enflasyon %20, halkın enflasyonu %50. Durum böyleyken; bazı zincir marketlerde şeker ve ayçiçek yağı satışlarında sınırlamaya gidildi. Bir kişi en fazla 1 lt yağ, 2 kutu kesme şeker alabiliyor. #ErkenSecim şart oldu” derken, Engin Özkoç da  “#TCMB Erdoğan’ın kararlarıyla yönetiliyor. Bağımsızlığı kalmadı. Dolar yükseliyor. Vatandaş giderek yoksullaşıyor. Artık sabrımız kalmadı #HemenSeçim “ ifadelerini kullandı. 

* Koltuğundan olmak istemeyenler faizi 100 baz puan indirdi. Milyonlarca kişi ateşe atıldı, faiz 15 (indirebilir veya durabilir) #Dolar11TL 'yi geçmek üzere. Birilerinin porsiyonları büyüdü, vatandaşın porsiyonları küçüldü. Artık DUR Erdoğan! #HemenSeçim

* 100 baz puan indirildi kapalı çarşıda tabelalar komple kapandı tansiyon tavan yaptı #KapalıÇarşı #HemenSeçim

* Fakirin Açlık Sınırı, Yoksulluk Sınırını belirleyeceğinize 3-5 maaş alanların tokluk sınırını belirleyin ! Artık dur Erdoğan! #HemenSeçim !

* Erdoğan ve ekonomideki kuklaları yüzünden bugün dünden daha fakiriz. Yarın da bugünden daha fakir olacağız. #HemenSeçim istiyoruz.

* Halk Çöplükte rızık aramamasın için, İnsanlar evine yiyecek götürebilmesi için, Haksız Hukuksuz yere gast edilen ve kayyım atanan belediyelere, tekrardan halkın iradesine saygı göstermesi için... #HemenSeçim