Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Urfa'da sivil toplum örgütleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Haliliye ilçesinde bulunan Mozaik Konferans Salonunda gerçekleşen buluşmada konuşan Kılıçdaroğlu, kentteki işsizliğe değindi. Kılıçdaroğlu, "Taşı sıksa suyunu çıkaracak binlerce genç işsiz. Genç bir nüfusu var Urfa'nın. Onların taleplerine kulak vermemiz lazım. Urfa ziraatın başkenti. Türkiye'deki pamuğun büyük bir çoğunluğunu Urfa tek başına üretir. Çiftçiye derdiniz var mı diye sorduğumuz da, her biri dertli. Urfalı kardeşlerim unutmasın, tarım stratejik bir sektördür. Araba, ev olmayabilir ama hepimiz beslenmek zorundayız. Bütün ülkeler çiftçiye destek verir. Çiftçinin en büyük sorunlarının başında elektrik sorunu geliyor. Bize Urfa Büyükşehir Belediyesi'ni verin, söz elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz. Güneş panelleri ile çiftçi elektrik üreterek elektrikten para kazanacak" dedi. 

MEVSİMLİK İŞÇİLER 

Urfa'nın temel sorunlarından birinin de mevsimlik işçi sorunu olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Urfalılar her yere gidiyor, peki hangi koşullarda kalıyorlar? Bu sorun yeni değil, cumhuriyetin kuruluşundan bu yana var. Biz insanı görmüyoruz. İşçilerin kalacağı konutlar yapmak çok mu zor? Sosyal hukuk devletinin görevi bunu yapmaktır. Ama bizde yok öyle bir devlet" ifadelerini kullandı. 

Her gün etkisini biraz daha fazla arttıran ekonomik krize dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Dünya tarihinde örneği yok. Başka ülkelerinde enflasyonunu sırtımıza aldık. Türkiye'yi bunlardan beraber çekip kurtaracağız. Gıda krizinin geleceğini daha önce söyledim. Dünyanın parasını verip gıda getireceğiz ve hepsini biz ödeyeceğiz. Bizim bereketli topraklarımız varken, ekemiyeceğiz. 11 ayda dolar 5 TL 20 kuruş arttı. Bunun getirdiği yük 2 trilyon TL. Bu toplanması planlanan vergiden daha çok" diye konuştu. 

'HELALLEŞMEYE GELDİM' 

Kılıçdaroğlu, seçim anketlerinde kararsız yönde görüş bildiren yurttaşlara da seslenerek, "Kimsenin kimliğine, yaşam şekline bakmaksızın ayrımcılık yapmadan hizmet üreteceğiz. Sosyal bir devlet arayışını adalet içinde getireceğiz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye kuracağız. Bütün sorunlar çözülebilir. Bugüne kadar Urfa'ya gelemedik, kusur bizim. Ben buraya helalleşmeye geldim. Hatayı kabul etmek elzemdir. Dünyaya farklı gözlükler ile bakmak zorundayız" diye kaydetti. 

ŞENYAŞAR AİLESİ 

Sabah saatlerinde Urfa Adliyesi önünde ziyaret ettiği Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesine değinen Kılıçdaroğlu, devamında şunları söyledi: "Eşini ve iki çocuğunu kaybetmiş, ziyarete gittim. Daha önce de görüştüm. Bu anne sadece adalet istiyor. Biliyor eşi ve çocukları geri gelmeyecek ama adalet istiyor. Adaleti savunmak kadar güzel bir şey yok. Devletin dini adalettir. Biz adaleti unuttuk. Kanunu uygulamak adalet değildir, hakimler hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar verir. Savcı şimdi dava açamıyor."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından program basına kapalı olarak sürdü.  (Urfa/MA)