CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı bileşeni İYİ Parti ile CHP arasında ayrışma olduğu iddiaları hakkında “İttifakta sorun yok” dedi. CHP heyetinin Kürdistan Bölgesi ziyaretini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Bölgeye barışı sağlamak için kendi anlayışımızı bölgenin aktörlerine anlattık. Seçimden sonra Irak’a da gideceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Kürdistan Bölgesi ziyaretini ve  İYİ Partili Cihan Paçacı’nın kendisine ilişkin “Tekil konuşuyor” sözlerini Cumhuriyet gazetesine değerlendirdi.

“Millet İttifakında sorun yok” diyen CHP lideri, “Havuz medyası Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kazanacağını biliyor, acaba biz bu ittifakın içine nasıl nifak sokabiliriz diye çabalıyor. İttifakın bütün bileşenleri bu konuda son derece dikkatli” ifadelerini kullandı.

CHP lideri, “Biz güçlendirilmiş parlamenter sistemi ortak dillendiriyoruz. Ama onun dışında her partinin kendi düşüncesi var. Hepimiz ayrı ayrı partileriz. Eğer güçlendirilmiş parlamenter sistem gibi bir konuda ortaklaşırsak yine ortak seslendiririz...” dedi.

Kılıçdaroğlu, Cihan Paçacı’nın eleştirdiği “ben” vurgusu hakkında da şunları söyledi:

“Ben veya başka bir partinin genel başkanı, ittifakı oluşturan bütün partiler adına konuşamaz. Bu saygısızlık olur. Ortaklaştığımız konularda, elbette ortak ses çıkarmalıyız. Bunda hiçbir şüphemiz yok. Kaldı ki bu konularda, parti içerisinde yürütülen çalışmaların yanı sıra, ittifakta bulunan partiler ile de temas halindeyiz. Sayın Akşener ile belli aralıklarla görüşüyoruz. İttifakla ilgili herhangi bir sorun yok.”

Kılıçdaroğlu, CHP heyetinin geçtiğimiz günlere gerçekleşen Kürdistan Bölgesi ziyaretini ise şöyle değerlendirdi:

“Biz Türkiye’yi yönetmeye talibiz. Dolayısıyla Ortadoğu’da terörü bitirmek istiyoruz. Ortadoğu’ya barışı ve huzuru getirmek istiyoruz. ‘Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nı kurmak niyetindeyiz. Ortadoğu’da kavganın ve terörün biteceği, barışın tesis edileceği bir atmosferi yaratacağız. Bu görüşmelerin temel hedefi bu. Biz sadece bölgesel Kürt yönetimiyle değil, Türkmenlerle de görüştük. Ezidilerle de görüştük. Bölgeye barışı sağlamak için kendi anlayışımızı bölgenin aktörlerine anlattık. Seçimden sonra Irak’a da gideceğiz.”