CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tütün İskelesi’nde düzenlenen programın ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde muhtarlar, esnaf ve oda başkanları ile bir araya geldi. 

Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, “Demokrasimizi güçlendirmemiz lazım, bunun da ilk adımı muhtarların yetkisini artırmaktır. Muhtarlık kurumu güçlü olursa demokrasi de güçlü olur. Pandemi döneminde tarımın ne kadar önemli olduğunu gördük. Çiftçi üretmezse çoluk çocuk neyle beslenecek? Bu memlekette saman, yem, canlı hayvan, et, mercimek, yoğurt ithal edileceği aklınıza gelir miydi? Bunları hangi gerekçeyle ithal ediyoruz. Toprak desen var, çiftçi desen var, su yok desen su var. Samsun tütünün biliyorsunuz, ne oldu tütüne, şimdi dışarıdan tütün ithal ediyoruz. Biz uluslararası tekellere hizmet etmek için mi bu ülkeyi kurduk, yoksa devletimiz, çiftçimiz kazansın diye mi kuruldu? Yozgat’ın kokulu mercimeğini unuttuk. Harran Ovası, Konya Ovası, Çukurova duruyor. Çiftçi alın terinin karşılığını alamazsa neden üretsin? Bunun sorumlusu devleti yönetenlerdir. Sizden isteğim önyargılarınızı kırın, yeni, güzel, barışçıl, üreten, alın terine değer veren, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye için yeni adımlar atmalıyız” dedi.

​"İSRAFTAN HERKES KAÇINACAK AMA BEN HARİÇ DİYOR"

Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri genelgesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Dün bir genelge çıktı, genelgenin adı tasarruf tedbirleri. ‘Herkes genelgeye dikkat edecek, ben hariç. Herkes tasarruf yapacak, ben hariç. İsraftan herkes kaçınacak ama ben hariç’ diyor. ‘Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği hariç’ yazıyor. Yani bunlar her türlü israfı yapabilirler ama vatandaş yapmayacak. Devlet böyle yönetilir mi? Önce sen tasarruf yapacaksın ki, vatandaş örnek alacak. Balık baştan kokar” diye konuştu.