CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Vitrin mankeni gibi başörtülü kadınları yanına alarak vatandaşı kandırdığı" yönündeki sözlerine ilişkin olarak, "Aslında Erdoğan gündem yaratmıyor. Erdoğan'ın bütün hayatı CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu. Nasıl ben Kemal Kılıçdaroğlu'nu zor duruma sokarım? Bu tartışma artık Türkiye'nin gündeminden çıkmalı" diye konuştu. 

Muğla’da Pınar Gültekin’in öldürülmesinin ardından baba Sıddık Gültekin'in CHP'li vekil Süleyman Girgin'in "Bana davadan vazgeç dedi" iddiası hakkında da konuşan Kılıçdaroğu, “Milletvekilinin HTS kayıtları istendi. Başsağlığı dilediğini söylüyor  milletvekili. Tüm kayıtlar istenebilir. Bizde takip ediyoruz" açıklamasında bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

“Erdoğan yılın ilk günü vatandaşlarına sıcak sevgi dolu bir mesaj verebilirdi. Ama bir TV programındaki bir tartışmadan yola çıkarak CHP'yi tekrar başörtüsü üzerinden suçlaması akıl alacak şey değil” diyen Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakı genişleyecek mi?” sorusuna ise ““Bu daha çok erken nedeni de şu, önümüzdeki seçimler bir siyasi parti seçimi değil. Önümüzdeki seçimler demokrasiden yana olanlarla demokrasiye karşı olanların seçimi olacaktır” yanıtını verdi.

'ERDOĞAN GÜNDEM YARATAMIYOR'

Başörtüsü konusunda Erdoğan’ın CHP’ye yönelik eleştirileri sorulan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan gündem yaratamıyor. Erdoğan'ın bütün hayatı CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu. Nasıl ben Kemal Kılıçdaroğlu'nu zor duruma sokarım? Sokamazsın kardeşim. Ben yeri geldiğinde CHP'yi de eleştiren birisiyim, insanlar hata yapabilirler, kurumların da eksiği yanlışı olabilir” dedi.

Erdoğan’ın başörtüsü konusunda kendisini sessiz kalmakla suçladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bizim konuşmalarımızı havuz medyası diye tanımladığımız medya vermiyor, vermediği için de Erdoğan da onları izlediği için benim hiç konuşmadığımı sanıyor. Oysa ben konuştum, düşüncemi söyledim. Konuşmadı diyor, konuştum. Bu tartışma artık Türkiye’nin gündeminden çıkmalı. Kadınlar arzu ettikleri gibi giyinirler, bizim görevimiz siyasetçi olarak herkese saygı duymak. Biz kimsenin kimliği ile yaşam tarzı ile uğraşmıyoruz” dedi.

VİTRİN MANKENİ TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’deki başörtülü kadınlar için yaptığı “vitrin mankeni” sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Hiçbir kadın vitrin süsü, konusu değildir, olamaz. O kadar çok kişi var ki, Erdoğan sadece Adalet Yürüyüşü’ne baksa görecekti. Vaizelerle toplantı da yaptım 2-3 sene önce. Zaman zaman yapıyorum. Bizim bu toplantılar genelde 2-2,5 saat süren toplantılar ve genelde 25 kişiden fazla olmaz. Benim de öğreneceğim çok şey var. Önyargılardan arınmamız lazım” diye konuştu.

TANK PALET FABRİKASI

CHP lideri, Tank Palet Fabrikası’nın işletme hakkının devredilmesiyle ilgili soru üzerine de, “Ethem Sancak bu ülkede ne üretti? Neden verdiniz ona? Bunların yatacak yeri yoktur. Kendi ordusu tank üretme noktasına gelmişken bütün yetkileri alıyorsunuz, ordunun elinden fabrikayı alıyorsunuz, başka bir yere peşkeş çekiyorsunuz… İlk tank 2018’de demişlerdi, nerede bu tank?” diye konuştu.

OSMAN ÖCALAN İLE GÖRÜŞME

Bir Cumhurbaşkanı danışmanının Osman Öcalan ile görüştüğü yönündeki iddia hakkındaki görüşü sorulan Kılıçdaroğlu, “Eğer yapıldıysa Erdoğan’ın talebi ve telkiniyle yapılmıştır. Bunun muhatabı bence Bahçeli’dir. Madem bunlar ittifak içindeler, böyle bir görüşme varsa Bahçeli’nin bilgisi dahilindedir” dedi.

DEMİRTAŞ VE KAVALA AÇIKLAMASI

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın AİHM kararlarına rağmen tahliye edilmemesini değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Kişiler yargıdan bağımsız siyaset kurumu tarafından düşman olarak belirlemişse, yargıyı da siyasetçi kullanmaya başlamışsa bunun gibi olaylar olur. AYM kararına yerel mahkeme uymuyor ve uymayan terfi alıyor. Demirtaş, Kavala ve KHK ile atılanlar var” diye konuştu.  

PINAR GÜLTEKİN'İN BABASI ARANDIMI?

Muğla’da Pınar Gültekin’in öldürülmesinin ardından baba Sıddık Gültekin'in CHP'li vekil Süleyman Girgin'in "Bana davadan vazgeç dedi" iddiası hakkında da konuşan Kılıçdaroğu, “Milletvekilinin HTS kayıtları istendi. Başsağlığı dilediğini söylüyor  milletvekili. Tüm kayıtlar istenebilir. Bizde takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.