Adı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olarak geçen Kılıçdaroğlu, Bilecik'te belediyenin gerçekleştirdiği açılış töreninde konuştu ve, "Döviz bazında 5'li çeteye verilen bütün ihaleleri iptal edeceğim. Onların tamamını kamulaştıracağım. Dostlarımızla beraber yapacağız. Sülük gibi milletin kanını emenlerden hesap soracağım. Herkes bunu bilsin. Ben temiz siyaset istiyorum" dedi.

"Önümüzdeki seçimde 6 milyon 300 bin genç ilk kez gidip sandıkta oy kullanacak. 6 milyon 300 bin genç Türkiye'nin kaderini değiştirecek" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "128 milyar doları 83 milyonun ortak sorması lazım. Her şeye zam geliyor. Daha iyi günlerinizi yaşıyorsunuz. Kış geldiğinde göreceksiniz. Bunlar iktidarda kaldığı sürece geçen her gün topluma maliyet daha fazla olacak. Bunların topluma maliyeti giderek artacak. O nedenle diyorum ki erken seçim yapın. Siz de kendinizi kurtarın. Bu milletin sırtına binmeyin. Zam, zam, zam…Nereye kadar zam yahu?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"‘Milliyetçiyim’ diyen arkadaşlarıma sesleniyorum. Hepimiz milliyetçiyiz ya, bazıları bizden daha fazla milliyetçi olduklarını söylerler. O arkadaşlara sesleniyorum. Bunu Bilecik’te söylüyorum; burası kuruluşun ve kurtuluşun yeridir... Kalkacaksınız, ‘24 saat içinde Emevi Camisi’nde namaz kılacağız’ diyeceksiniz. Süleyman Şah türbesini kaçıracaksınız. Bayrağı indireceksiniz. Türkiye’ye gelip, ‘Ben milliyetçiyim’ diye geçineceksiniz! Haydi canım sizin milliyetçiliğinizden!

Biliyorum adalet istiyorsunuz. Bu kardeşinizin adalet konusunda ne kadar samimi olduğunu herhalde en iyi siz bilirsiniz. Eğer 450 km yürüdüysem adalet için yürüdüm, sizin için yürüdüm, Türkiye için yürüdüm.

Var olan sorunların hepsini çözebiliriz. Kadınlara yönelik şiddet, kadınlara kalkan eli asla affetmeyeceğiz. Kadınlara yönelik şiddeti asla kabul etmiyoruz. Kadınların yaşadığı dramı çok iyi biliyorum. Eşi, oğlu kendisi işsiz, pazara gittiği zaman alışveriş yapamadığını biliyorum, bütün bu sorunları biliyorum. Bu sorunları aşacağız. Aşmanın anahtarı bende sizin elinizde. Sandık gelecek, sandığı açacaksınız. Oyunuzu kullanacaksınız. Yeni bir umudu yeşerteceğiz.

Sevgili anne babalar, çocuklarınız üniversiteyi kazandı, hepiniz çok sevindiniz. Arkasından bir dert. Yurt sorunu var. 19 yıldır yurt sorununu çözemediler. Bütün anne babalara şikayet ediyorum. 19 yıldır iktidardalar, 19 yıldır yurt sorununu çözemediler. Benim Türkiye'deki bütün anne babalara sözümdür. İktidarımızda 1 yıl içinde yurt sorununu çözeceğim.

83 milyon yurt dışındaki çiftçilere çalışıyoruz. Bu tabloyu değiştireceğim. Almanya bizi kıskanıyor diyeceksiniz ama biliyorum. Onların en büyük korkuları acaba iktidardan olur muyuz. Olacaksınız, gideceksiniz, milletin iktidarı gelecek. Biz yöneteceğiz.

Sizin oyunuza değil, sizin sorunlarınıza, dertlerinize talibim."