Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. “128 milyar doları hangi koşullarda, kime sattınız?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Bu sorunun yanıtını vermediler. Bugün değilse, yarın bu sorunun yanıtını alacağız mutlaka. AKP Genel Başkan Yardımcısı, ‘2021 yılının yarısına kadar, faaliyetlerine devam etmeyen, işyerleri kapananların bu ülkenin insanlarının yararına kullanılmıştır’ dedi. Bu kadar atılmaz. Ahlak diye bir şey var. 128 milyar dolar buharlaşıyor. Siz çıkıp milletin önüne yalan söylüyorsunuz. 5 bin 202 dolar hane başına para düşmesi lazım... 49 milyon 578 bin lira para ediyor. Nerede bu para? Manava, bakkala, sanayiciye soralım, herkese soralım: Size 5 bin 202 dolarlık size bir hizmet verildi mi? Faturalarınız karşılandı mı? Elektrik suyunuz ödendi mi. 128 milyar doları, kul hakkı savunan kimsenin unutmaya hakkı yoktur” diye konuştu.

BİR TON KÖMÜR ASGARİ ÜCRETİ GEÇTİ

Zamlara değinen Kılıçdaroğlu, “Yağmur gibi zamlar geliyor. Enerji sektörünün bileşenleriyle bir araya geldik. Dertlerini dinledim, sıkıntılarını attılar. Kara Kış Fonu kurulması için çağrı yaptım. Bütün faturalar ağırlaşacak. Kış aylarında KDV payını kaldırın dedik. Dünyadaki gelişmeleri de izliyoruz. Onlar takip etmiyorlar. CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde kara kış fonu benzeri bir çalışmayı büyük ölçüde tamamladık. Bir vatandaşımız doğalgaz, elektrik faturasını ödeyemez duruma gelirse, belediyelerimiz devreye girecek. Onların yapmadığını biz yapacağız. Gönül isterdi ki iktidar olup tüm yurttaşlarımıza bu yardımı yapalım. Asgari ücret, açlık sınırın altında. Erdoğan tavsiyem, yaparsan sen oy olacaksın. Asgari ücret açlık sınırının üstüne çıkarın demen gerek. Bir ton kömür asgari ücreti geçti” ifadelerini kullandı.

KAVALA VE DEMİRTAŞ KARARI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala’nın haksız yere içeride tutulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Benim vicdanım kabul etmiyor. Belki onlar hayatlarının hiçbir döneminde CHP de duymadılar, oy da vermediler. Ama bizim görevimiz adalettir, haksızlığa karşı durmaktır. Onların tek suçu var pasaportları ABD pasaportu değil. Olsaydı bir telefonla çıkarlardı, apronda uçak beklerdi. Böyle bir rezaletle Türkiye hiç karşı karşıya kaldı mı? Demokrasinin gereği olarak onların zaten içeride tutulmaları yanlış” diye belirtti.

Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarının uygulanmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “AYM kararlarını uygulamayan bürokratlar talimatı kimden aldılarsa, aynı şeyi yapmasınlar. Yaptıkları takdirde onları devletin bürokrasisi içinde tutmayacağım açık ve net söylüyorum” dedi.